5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

AKP Danışma Meclisi toplandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gümüşhane İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. 

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, parti il binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, son günlerde Gümüşhane'nin gündeminden düşmeyen sahte reçete operasyonuyla ilgili yaptığı değerlendirmede adalete güvendiklerini belirterek, "Biz olayın takibindeyiz. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır. Adalete güvenimiz sonsuzdur. Ancak birileri yargıya intikal etmiş bu olaydan siyasi rant elde etmek için hesap yapmasın" dedi. 

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, ilçe parti başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başkanı Yusuf Özgün, yitirilen güven duygusunun AK Parti tarafından siyasete yeniden kazandırıldığını belirterek, "Milletimizin sandığa yansıyan iradesiyle 4 yıldır ilkelerinden ve hedeflerinden taviz vermeden iktidar görevini yürüten AK Parti, iç ve dış politikada attığı kararlı adımlarla yitirilen güven duygusunu siyasete yeniden kazandırdı. AK Parti iktidarıyla birlikte ülkemizin kaynakları, milletimizin hizmetinde kullanılmaya başlandı, özgürlüklerin alanı genişledi, halkımızın demokrasiye olan güveni arttı. Bugün artık milletin dişinden, tırnağından, çocuklarının nafakasından keserek artırdığı tasarruflar, bankalar tarafından hortumlanamamaktadır. Geçmişte, KİT'lere yakıştırılan arpalık ifadesi bugün tarih olmuştur. Çünkü biz yolsuzluğu, kaynağından kurutuyoruz, 'kötülükleri değil, kötülüğü ortadan kaldırmak gerekir' dedik ve bunu da yapıyoruz. Bizde, sadece yolsuzluklara karşı değil, yolsuzluk sisteminin bizzat kendisine karşı mücadele var. Yolsuzlukla eli kirlenen hiç kimse bu büyük aile içerisinde barınamayacaktır.

Artık, sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır. Münferit yanlışlıklara asla göz yummadık, bundan sonra da yummayacağız. Sağlanan güven ve istikrar ortamıyla birlikte iyileşmeler elde edildi. Türkiye'de son 35 yıl boyunca bir neslin adeta kabusu haline gelen enflasyon ilk kez AK Parti iktidarı döneminde uygulanan kararlı ve disiplinli politikalar sonucunda hızlı bir düşüşe geçti ve Türkiye tek haneli enflasyon rakamlarıyla tanıştı. AK Parti iktidarı döneminde rekor düzeyde bir ekonomik büyümeye imza atıldı. Faizlerin düşmesiyle birlikte yatırım, üretim ve istihdam arttı. Milli gelir artışında Cumhuriyet tarihimizin en iyi seviyesine ulaşıldı. İhracatımız yeni rekorlara koştu. Yerli yabancı yatırımlar arttı. Turizmimiz atağa kalktı. Bütün bu olumlu gelişmeler, çok kısa bir zaman içerisinde halkımızın gündelik hayatında da karşılığını buldu. Esnafımız kepenk açtı, çiftçilerimiz toprağıyla barıştı. Sosyal yardımlar ile dar gelirli vatandaşlarımıza şefkat eli uzatıldı, eğitimde ve sağlıkta reform başarılar sağlandı. 

AK parti iktidarının başta Avrupa Birliği ve Kıbrıs olmak üzere izlediği aktif diplomasiyle dünyanın ilgi odağı olan Türkiye, önemli zirvelerin çekim merkezi haline geldi. Demokratikleşme yolunda attığı önemli adımlarla dünyada 'reformist hükümet' olarak anılmaya başlanan ve kararlılığıyla tüm dünyayı hayrete düşüren AK Parti iktidarı Türkiye'nin dış dünyadaki saygınlığını ve itibarını artırdı. Türkiye artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke haline geldi. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, ortada bu kadar başarılar ve rekorlar varken yıllarca milliyetçilik ve muhafazakar tabandan beslenen ve vatandaşlarımızın bu duygularını istismar ettikleri ortada olan kesimin acaba tek derdi eşi başörtüsü olan bir cumhurbaşkanının Çankaya'ya çıkması mıdır? Takdirinize sunuyoruz" diye konuştu. 

Son günlerde Gümüşhane gündemini meşgul eden sahte reçete operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Özgün, "Partimiz tüm samimiyeti, tüm kararlığıyla bu olayların üzerine gidiyor. Partimiz hiçbir olayın, iddianın kapanmasına müsaade etmez. Nihayetinde bu adliyeye intikal etmiş bir davadır. Bu konuda yorumda bulunmak yanlış olur. Ancak parti olarak, bu olayın üzerine hem adli noktada hem idari noktada, hem de siyasi noktada partimizin genel merkezinden gelen iki milletvekili ile olayın takibindeyiz. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak. Bizim adalete güvenimiz sonsuzdur" ifadelerine yer verdi. 

İl Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Balki de, İl yönetim kurulunca yürütülen faaliyetler hakkında partililere bilgi verdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?