6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

AKP Kadın kolları başkanını seçti

AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Filiz Şişman başkanlığa seçildi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye, Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan yardımcıları Mine Lök Beyaz, Hamiyet Yıldızbaş, Hatice Kübra Öztürk, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, AK Parti Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat başkanları ve delegeler katıldı. Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kadın Kolları İl Başkanı Şule Yüksel Başer, tüm ülkede AK Parti kadın kolları toplantılarının büyük coşku ve katılımla yapıldığını belirterek, kongre sonucunda daha da güçlenerek büyük bir gayret ve azimle hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.


Başer'in ardından kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, ana muhalefet partisi dahil birçok partinin kongrelerinin böylesine muhteşem ve kalabalık olmadığını, bunun da insana heyecan ve gurur verdiğini dile getirerek, "22 Temmuz seçimlerinde Gümüşhane'de yüzde 61'e yakın oy almamızın ana etkeninin, buradaki bayan kardeşlerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu başarıda en büyük pay annelerimiz, kız kardeşlerimiz ve eşlerimizindir. Bunu samimiyetle ifade etmemiz gerekiyor. Çünkü il kadın kollarındaki kardeşlerimiz Gümüşhane'de girmedik ev bırakmayarak, tüm evleri tek tek ziyaret etti. Bu durum bir başka partiye nasip olmaz. Ülkemizin içinde olduğu son süreçte malumunuz tüm oyunlar hanım kardeşlerimiz üzerinden oynanıyor. Bundan dolayı da bu oyunu bozacak olanlar da hanım kardeşlerimizdir. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerin birinci ana etkeni bayanların çalışmasıdır, seçimlerin sonucunu bayanlar belirler. Bu ortamı gördükten sonra gelecek seçimlerin şimdiden sonucu belli diyorum" dedi.


Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise yaptığı konuşmada, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hareket ve organizasyonun sadece AK Parti kadın kollarında söz konusu olduğunu ifade etti. Aydın, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı'nın bir milyonu aşkın bir teşkilatlanma ile doktora tezlerine konu olabilecek bir noktada olduğunu söyleyerek, "AK Parti'nin bugün Türkiye'de dünyaya örnek olacak başarısının arkasında en büyük emek kadınlarımızındır. Bildiğiniz gibi bir önceki yerel seçimden 22 Temmuz'a kadar olan 3.5 yıl sonunda AK Parti Gümüşhane'deki oyunu yüzde 105 oranında arttırarak, Türkiye birincisi oldu. Gümüşhane'deki bu siyasi başarının ardında yatan etken kadın kardeşlerimizin sergilediği emektir" ifadelerini kullandı.


Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, 2000'li yıllardaki koalisyonun getirmiş olduğu siyasi iktidarsızlık ve onun arkasından gelen ekonomik çöküntü ve yangın yerine dönüşen Türkiye'yi düzlüğe çıkarmanın AK Parti'li kadrolara nasip olduğunu ifade etti. Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Seçimler bir yerde bir ölçüdür, hesap vermedir. Millet yapılanlardan memnun olduğu için birinci seçimde verdiğinin yüzde elli fazlasını vererek AK Parti kadrolarını tekrar iş başına getirmiştir. AK parti kadroları da enkazı söndürüp, binanın kaba inşaatını yapıp, ince işleri ile tam uğraşacağı sırada yeni bir takım gürültüler çıkarılmıştır. Milletin vermediğini zorla almak isteyen bazı guruplar Meclis'i sabote etmeye çalışmıştır. Meclis'teki kanunların görüşülmesinde şeytanın aklına gelmeyecek engellemeler yapmışlardır. Bunların hepsi aşılmıştır. Şimdi de Sayın Yargıtay Başsavcımız dava açmıştır. Normaldir açabilir. Bundan çok fazla rahatsız değiliz. Savcıların normal mahkemelerde bazen idam cezası dahi isteyip de sonuçta beraat edildiği çok görülmüştür. Bu davayı en iyi şekilde savunacak örgütlenmeler genel merkezce yapılmaktadır. Bireysel konuşmaların veya çıkışların hiçbir faydası olmayacaktır. Bu millet için koşturup duruyoruz, çalışıyoruz. Olanı biteni millet görüyor, bu emekler zayi olmayacaktır. Biz Türkiye'nin kalkınmasına gönül vermiş bir ekibiz. Dolayısıyla bunu hiç kimse durduramaz. Moralimizi bozmayalım, çalışmaya devam edelim. Herkes konuşuyor biz iş yapıyoruz. Çok ilerici geçinen, Cumhuriyetçiliği kimseye bırakmayanlara sesleniyorum, siz kim Cumhuriyetçilik kim. Cumhuriyetin asıl sahibi bizleriz."


Vekillerin konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Mine Lök Beyaz, "AK Parti kadınları eve kapatmak istiyor diyen zihniyetin şu anda şu salonda olmasını çok isterdim. AK parti kadınları eve mi kapatıyormuş gelip bir görsünler" dedi.
AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Hamiyet Yıldızbaş da AK Parti olarak yerel seçimlerde demokrasinin çıtasını yükseltmek için bu günden kollarını sıvadıklarını kaydederek, yerel seçimlerde de kadını taşımak adına yerel yönetimler akademisi başlattıklarını söyledi. Amaçlarının kadınların belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi olması olduğunu dile getiren Yıldızbaş, "Benim Gümüşhane'ye bu dördüncü gelişim, inşallah beşinci gelişimde bir milyonu aşkın kadın kolları teşkilatının bize ait bir belediye başkanlığında, bir genel meclis üyesi, bir belediye başkanı, bir il genel meclisi üyesi olarak biz Ankara'dan gelen kardeşlerinize bir çay ısmarlayacaksınız ve şimdiden sizden o sözü duymak istiyorum" şeklinde konuştu.


Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, yönetim kurulunun ibrası, adayların tanıtımı, seçimler, dilek ve temenniler ile biten kongre neticesinde tek listeyle seçime giren Filiz Şişman, AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları başkanı seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 22:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lale adıgüzel IP: 88.245.64.xxx Tarih : 29.10.2008 20:07:38

hamiyet yıldızbaş diye girdim google'dan. neden derseniz ,bu bayanın ününü çok duydum. birkaç kamu kurumundan maaş aldığını ve bunun yanı sıra da akp kadın kollarında genel sekreterlik yaptığını... ne marifetleri bütün kadınmış bu dedim. bi bakayım dedim.ama bayana ait iki yıllık yüksek okul dışında artısı olmayan bir biyografisini okudum.peki türkiye de bu kadar işsiz varken bu emekli olmuş vasıfsız elli yaş üzeri kadının ne özelliği var diye soruyorum sayın başbakanım ve parti yetkilileri..lütfen cevaplar mısınız..gazeteciler bu ünlü kadının ipini pazara çıkarmaya niyetli bundan da haberiniz olsun ...