6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

AKP kurulundan 10 kişi istifa etti

Mart günü yapılacak yerel seçimler öncesinde Gümüşhane’de siyasi hareketlilik ivme kazandı.

İktidar partisi AK Parti’nin il yönetim kurulundan 10 kişinin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için istifa ettiği öğrenildi.


Konuyla ilgili soruları cevaplandıran İl Başkanı Yusuf Özgün, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi iken 29 Mart yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için Abdullah Şimşek, Ali Nas’ın Kelkit, Fahri Yılmaz, Gürbüz Demir, Mevlüt Çolak’ın Şiran, il genel meclis üyeliklerine adaylıkları sebebiyle istifa ettiklerini bildirdi.
Muammer Taş, Naciye Akagün, Niyazi Çakıcı, Seval Kaçıran ve Yakup Yaşar’ın ise Gümüşhane merkezden meclis üyeliklerine adaylıkları sebebiyle istifa ettiklerini vurgulayan Özgün, kendisinin Gümüşhane Belediye Başkanlığı için istifa etmediğini ve il başkanlığı görevinin başında olduğunu ifade etti.


Öte yandan merkez belediye başkanlığı için şuana kadar Tamer Ünsal ve Veli Ağaç’ın kendilerine müracaat ettiklerini söyleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mithat Uçan, il genel meclisi üyelikleri için ise Gazi Kaanoğlu, Mürsel Eryılmaz ve Cahit Sünnetçi’nin müracaat ettiklerini söyledi.
2007 yılı Temmuz ayı seçimlerinde AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı iken, kendi isteği ile çekilen Aydın Pişiren’in ise önümüzdeki Cuma günü şehre gelerek, parti binasında belediye başkanlığı için müracaat edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?