6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

AKP tüm belediyelerde iddialı

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Gümüşhane siyasetinde de hareketlilik başladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin mevcut başkanlarla devam etme kararını kamuoyuna açıklamasının ardından gözler iktidar partisi AK Partiye çevrildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kararına göre Kamu Görevlileri, TSK mensupları ve siyasi parti yöneticilerinin yerel seçimlerde aday olabilmek için istifa ve emeklilik dilekçelerini en geç 1 Aralık günü saat 17:00’a kadar vermeleri gerektiği belirtildi.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, Gümüşhane’deki tüm Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeliği ve Belediye Meclisi üyeliği için aday adaylıkları müracaatlarının 10 Kasım itibarı ile başladığını söyledi. İl belediye başkanlığı için müracaatların parti genel merkezine veya İl Başkanlıklarına yapılabileceğini söyleyen Özgün, ilçe, belde, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için il veya ilçe başkanlıklarına müracaat edilebileceğini ifade etti. Gümüşhane Belediye Başkanlığı için bugüne kadar tek müracaatı olan adayın işadamı Tamer Ünsal olduğunu belirten Özgün, merkez belediye için 10’dan fazla müracaat olacağını düşündüğünü söyledi.

Kongresini tamamlamış ilçelerdeki teşkilatlardan hiç kimsenin istifa edip aday adayı olamayacağını belirten Özgün, “Parti genel merkezimizin aldığı prensip kararı gereği İlçe yönetimlerinden, ilçe başkanları ve yönetim kurulları dahil istifa edip aday adaylığına başvuruda bulunamayacaklar. Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarımızın birinci ve ikinci derece yakınları da aday olamayacaklar. Adaylıklar için belirlenen başvuru aidat ücretleri de il belediyesi için bin 500 YTL, ilçe belediyeleri için 750 YTL, belde belediyeleri için 400 YTL, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri için de 250 YTL aidat alınacak.” diye konuştu.

Tüm adayların Aralık ayı içerisinde açıklanmasını beklediklerini belirten Özgün, Gümüşhane genelindeki 18 belediye de iddialı olduklarını, en favori adaylarında kendileri olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Salyazı, Arzular ve Tekke belediyelerimizin süreci tamamlanmadı inşallah onlar da kapanmazsa 18 belediyemiz var. Biz hepsinde iddialıyız. Hepsinde en büyük aday ve en favori aday bizim adaylarımız. Onun için 18 belediyede de iddialıyız. Bu arada 16 il genel meclisi üyesi nüfusun azalmasından dolayı 14’e düştü. Daha netleşmemekle birlikte Şiran ve Kelkit ilçelerimizde birer il genel meclisi üyemiz eksildi. Biz bunların da tamamını alma hedefindeyiz. En azından geçmişte ki başarının daha üstünde bir başarı yakalamayı düşünüyoruz. İnşallah bu hedeflerimizde de başarılı olacağız.”

Özgün, “Gümüşhane kamuoyunda sizin adınız da Belediye Başkanlığı adaylığı için geçiyor. Aday mısınız?” şeklindeki soru üzerine “O konuda yorum yapmıyorum. Bunu hem kamuoyu hem de teşkilatımızın kararı ile belirleyeceğiz. Şuanda bizim verilmiş olumlu yada olumsuz bir kararımız yok. Milletimiz isterse biz görevden kaçmayız” şeklinde cevap veren Özgün, tek ve en önemli hedeflerinin AK Partili belediyeyi Gümüşhane halkı ile buluşturarak, belediyeciliğin Gümüşhane’de nasıl yapıldığını herkese göstermek olduğunu söyledi. Gümüşhaneliyi AK Partili belediyecilikle tanıştırma hedefinde olduklarını vurgulayan Özgün, “Belediyeciliğin sadece çöp toplamak ve su parası toplamak olmadığını, sosyal, iktisadi, ekonomik ve kültürel manada da belediyeciliğin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef bugüne kadar böyle bir şey yaşayamadık. İnşallah Gümüşhane halkı 29 Mart’tan sonra bunları da görecek.” şeklinde konuştu.

Tüm adaylarla birlikte Gümüşhane’de yerel seçimin centilmence bir yarış olmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Özgün, siyasetin yıkıcı değil yapıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 13:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hacı SELVİ IP: 88.237.190.xxx Tarih : 17.11.2008 00:52:22

Sayın başkanım a bu süreçde başarılar dilerim. inş. iddaa ettiği gibi olur ama bunun olması içinde gümüşhane ve ilçelerin nabzına göre halkın olurunu ve reyini alacak başkan adayları seçerler temennimiz bu yönde ALLAH yar ve yardımcıları olsun inş. hayırlı iş yaparlar ve hayırlısını seçerler.