5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

''Alım gücünün arttırılması lazım''

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ülke ekonomisinin gelişmesi için tüketicinin alım gücünün arttırılması gerektiğini söyledi. 

BTP Gümüşhane İl Başkanlığı'nın Gümüş Otel bahçesinde düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, ülke ekonomisinin düzlüğe çıkması için tüketim endeksli bir ekonomi modelinin uygulanması gerektiğini savunarak, "Ülke ekonomisinin gelişmesi için tüketicinin alım gücünün arttırılması gerekir. Bir pazar düşünün. Bu pazarda her şey var. Her türlü tüketim maddesi var. Pazara giren çıkan da çok, ama ceplerinde para yok. Eğer bu insanların cebinde para olsa, gerek kendisine gerekse başkalarına ihtiyacı olanı alabilir. Bu durumdan esnaf da etkilenir. Dükkanına giren çıkan çok ama alan yok. Bu yüzden hamalımızdan, işçimizden, çiftçimizden başlayacağız. Bu insanların gelir seviyesini yükselteceğiz. Bu insanların gelir seviyesi arttıkça dalga dalga iyileşme başlayacaktır" dedi. 

"Ben milli ekonomi modelini uygulayacağım" diyen Haydar Baş, "Sen bu modeli uygulayamazsın diyen varsa işte hodri meydan. Diledikleri yerde ve zamanda vatandaşların huzurunda tartışalım. Şartlar bizi mecbur ettiği için siyasetin içine girdik" diye konuştu. 

Türkiye'nin 600-700 milyar dolarlık servetin üzerinde yaşadığını söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "Şu anda millet olarak hazinelerin üzerinde oturan dilenciler durumundayız. Milli ekonomi modeli bütün dünya ekonomi profesörleri tarafından incelenmiş ve takdirlerini almıştır. Biz bu işi biliyoruz ve bunda da iddialıyız. Milletimizin bizi bir defa denemesini istiyoruz. 

Bugüne kadar denenmiş olanlara bir daha deneme fırsatı verirsek, vaktin geçmiş olacağını bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 11:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.103.176.xxx Tarih : 12.08.2006 07:51:59
mütiş proje MİLLİ EKONOMİ MODELİ daihane bir lider... DENEMEMİZ GEREK . BU SEFER BTP !