4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Anne adayları sertifikalarını aldı

Gümüşhane Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bebek Ölümlerini Önleme Kursu"nun sertifika törenine katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Çocukluğumuzdaki hastane manzaralarına günümüzde rastlamıyoruz. Ancak sağlıktaki dertlerimiz bitmiş değil" dedi.

"Bebek Ölümlerini Önleme Kursu"nu başarıyla bitiren sağlık çalışanlarına sertifikaları, Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, törende yaptığı konuşmada, sağlıkta 30-40 yıl öncesine göre gelinen düzeyin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Çocukluğumuzda karşılaştığımız insanlık manzaralarına günümüzde çok fazla rastlanılmıyor. Yine de sağlıkta dertlerimiz bitmiyor. Hastanelerimizde sıra bekleyen, çaresizlik içinde kıvranan hastalarımız, dertlerimiz var. Ancak, en iyi şekilde hizmet verilmeye çalışılıyor. Canla, başla en ücra köyümüze kadar, en muhtaç insanlarımıza kadar sağlık hizmetini götürmek, yaygınlaştırmak zorundayız. Hipokrat yemini etmiş sağlık mensupları, muhtaç insanlara en üst düzeyde yardımcı olmalı. Köyümüzde, kentimizde sesini duyuramayan hastalara da ulaşmak zorundayız. Sağlık hizmetlerini tabana ulaştıracak, yaygınlaştıracağız. Bu nedenle sizleri fedakarlığa davet ediyorum. Bir olalım, birlik olalım, hizmeti vatandaşlarımıza hep birlikte ulaştıralım" dedi.

Binde 200 seviyelerinde olan bebek ölümlerinin binde 29’lara düştüğünü ifade eden Vali Dalmaz, "Bu güzel bir mesafe. Ancak, yine de gelişmiş ülkelerin altındayız. AB’ye giriş sürecimizde gelişmiş ülkelerdeki hayat standardını yakalamak için kat edeceğimiz daha çok yol var. Bunda da en büyük görev sizlere düşmektedir" diye konuştu.

Uzman Dr. Şahap Emiroğlu tarafından düzenlenen kursu başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazanan 17 doktor, 2 anestezi uzmanı ve 17 ebeye belgeleri Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

gümüşhane
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:14:06
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?