2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Arama teyakkuzu

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Harşit Çayı’na uçan minibüste hayatını kaybeden yolcuların yakınlarını hastanede ziyaret etti.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Harşit Çayı’na uçan minibüste hayatını kaybeden yolcuların yakınlarını hastanede ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Kazada hayatını kaybedenlerden 3’ünün cesedinin bulunduğunu diğer 4 kişiyi arama çalışmasının devam ettiğini ifade eden Vali Dalmaz, "Bu Gümüşhane’yi üzen vahim bir kaza. 35 kişilik sivil savunma, emniyet, jandarma ve kamu kurumlarından görevliler ile vatandaşların katıldığı arama çalışmaları sürüyor. Gümüşhane-Torul, Torul-Kürtün güzergahında her 5 kilometreye bir ekip yerleştirdik. Umarım cenazeler bulunur ve ailelere teslim ederiz" dedi.

Bu arada, Vali Dalmaz’ın hastane ziyareti sırasında Emniyet Müdürü Ali Tom da arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arama çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşlar için bir otobüs tahsis edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, hastane önünde toplanan vatandaşlara seslenerek, "Burada boşuna beklemeyelim. Arama çalışmalarına katılalım" dedi.

Minibüsün Harşit Çayı’na uçması sonucu sürücü Mürsel Çimen (22), Sultan Tosun (27), Oğuzhan Tosun (8), Metehan Tosun (6), Fatma Çimen (21), Meryem Çimen (18) ve Edanur Çimen (3) hayatlarını kaybetmişti.

 Arama çalışmalarında şu ana kadar Metehan Tosun, Fatma Çimen ve Sultan Tosun’un cesetleri bulundu. Cesetler Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 17:45:57
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 15:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamit tosun IP: 81.215.107.xxx Tarih : 30.04.2005 22:09:47
Acımızı bizimle paylaşan dostlarımıza,arama-kurtarma çalışmalarında görev alan duyarlı Gümüşhane halkına ; Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına , Sayın Valimiz Veysel DALMAZ' a, Millet Vekillerimize,Belediye Başkanımıza, İl Müftülüğüne şükranlarımızı sunarız. TOSUN ve ÇİMEN aileleri adına Hamit TOSUN