7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Arazilerini şehitlik için bağışladılar

Gümüşhane Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, ailesine ait 3 bin 280 metrekarelik araziyi şehitlik yapılması için İl Özel İdaresi'ne bağışladı.

Gümüşhane Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, Türkiye'de şehitliği bulunmayan sayılı illerden biri olan Gümüşhane'de bu eksikliğini gidermek için harekete geçerek Genelkurmay Başkanlığı'na başvurdu. Gümüşhane Şehitlik Mezarlığı için Genelkurmay Başkanlığı'nda proje hazırlanırken, Dernek Başkanı Cahit Erdoğan ailesine ait 3 bin 280 metrekarelik araziyi İl Özel İdaresi'ne bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, merkez Canca Mahallesi'nde bulunan toplam 3 bin 280 metrekarelik arazinin şehitlik yapılması şartıyla bağışlanmak istendiği yönünde kendilerine Ömer Faruk Erdoğan tarafından müracaat yapıldığı açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cahit Erdoğan, "Kardeşim Ömer Faruk Erdoğan tarafından arazi bağışı için müracaat ettik. Aileme ait arsayı şehitlik yapılması kaydıyla bağışladık. Gümüşhane'ye en kısa zamanda bir şehitliğin yapılması en büyük arzumuzdur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 11:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan ünal IP: 63.240.133.xxx Tarih : 29.08.2007 10:25:58
İŞTE ELİ ÖPULESI SIRTTA TAŞINASI BIR İNSAN.VATANIMDA BÖYLESI MUKADDES VE KUTSAL BIR MEKANIN OLMASI NE KADAR GUZEL OLUR.BU TOPRAKLAR İÇİN CANINI VEREN ASLANLARIMZI ANMAK HATIRLAMAK BUNA VESILE OLMAK DUNYADA NE GIBI BIR DEYERYE ÖLCULE BILIR. ALLAH SENDEN VE SENIN GIBI DUSUNENLERDEN RAZI OLSUN CAHİT AMCA..