7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Arıcılar tuzaklarına kavuştu

Gümüşhane İl Özel İdaresi, "Arıcılara Polen Tuzağı" projesi kapsamında 125 arıcıya, bin 250 adet polen tuzaklı kovan altlığı aldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hazırladığı proje ile Gümüşhane Arıcılar Birliği üyesi arıcılar için alınan kovan altlıkları törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Törene, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Özel İdare Tarım Hizmetleri Müdürü Selahattin Kocaman, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve arıcılar katıldı.

Burada yaptığı konuşmada kovan altlıkları için İl Özel İdare bütçesinden 20 bin lira harcandığını kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, alınan bin 250 kovan altlığının parasının yarısının İl Özel İdaresi, yarısının da arıcılar tarafından ödendiğini söyledi.

Gümüşhane'nin coğrafi konumu ve ekolojisi ile özellikle Nisan ve Eylül ayları arasında arıcılık için ideal bir bölge olduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Arıcılar birliğimize kayıtlı 290 arıcımızın yıllık ortalama 450 ton bal üretmelerine karşın, bal kadar gelir getiren polen, propolis ve arı sütü gibi ürünlerin üretimini yapamıyordu. Bizim de destek verdiğimiz bu projeyle birlikte artık arıcılarımız bu üretimleri de yapabilecekler."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ise Gümüşhane'de arıcılığın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan proje ile arıcılıkla uğraşan yetiştiricilerin farklı arı ürünleri elde ederek bütçelerine katkı sağlamak ve tüketiciye değişik alternatifler sunabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül ise, hazırladıkları projeye katkı sağlayan İl Özel İdaresine teşekkür ederek, "Bin 250 polen tuzaklı kovan altlığını yüzde 50 hibe ile aldık. Yüzde 50'sini Özel İdare, geri kalanını da arıcılarımız verdi. Bu bağlamda projemize başından beri destek veren Valimiz Yusuf Mayda ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve İl Müdürlüğümüz yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 17:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?