6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Arzular Neron'u yine iş başında

Gümüşhane'nin Arzular beldesine bağlı Ekinciler Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iki vatandaşın evinin çatısının yakıldığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada dün gece saat 02.30 sularında meydana gelen olayda Gümüşhane Merkez Arzular beldesi Ekinciler Mahallesi'nde Temel Yaşar (66) ve Nazım Yaşar'a (66) ait evlerinin çatıları yandı. Can kaybının yaşanmadığı yangında 15 bin YTL'lik maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre yine aynı gece aynı mahalle sakinlerinden İsmet Yaşar'a(53) ait bir adet büyükbaş hayvan, evden 50 metre aşağıda kesilerek telef edildi. Her iki olayla da ilgili tahkikat devam ediyor.

Öte yandan Arzular beldesinde dün gece meydana gelen olaylar geçtiğimiz Şubat ayından bugüne kadar cereyan eden 8. vaka oldu. Olaylar ilk olarak 22 Şubat 2008 tarihinde Mustafa Yaşar'ın evinin kundaklanması ile başladı.

Daha sonra İbrahim Hakkı Duman ve Hüseyin Duman'ın evlerinin soyulmasının ardından Yusuf Duman'a ait evde yangın çıktı. Süleyman Sırrı Duman'ın evinde yapılan hırsızlığın ardından dün gece meydana gelen olaylarla son 5 ayda, Arzular beldesi Ekinciler Mahallesi'nde sekizinci olay meydana geldi.

Ekinciler Mahallesi'nin sakinlerinin çoğunluğunun gurbetçi ve yazlıkçı olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 17:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?