7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Aşık Reyhani'yi anma gecesi

Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği "Aşık Reyhani'yi Anma Gecesi" Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.Anma programa katılan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu okuduğu Azeri şiir ile salondan büyük alkış aldı 

Program başlangıcında bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, aşıklık geleneğinin çocukluğu döneminde kahvelerde icra edildiğine değinerek: "Türk kültürünün önemli yapı taşlarından olan bu geleneği çocukluğumuzda kahve köşelerinde ilgiyle dinlerdik. Bundan hareket ederek Aşık Reyhani'yi de Gümüşhane'de dinlemiş birisi olarak hem onu anmak hem de kültürümüze katkı sağlamak amacıyla aşıklarımızdan bir demet sunmayı uygun bulduk.” dedi. 

Aşık Kul Nuri, Aşık Devai, Aşık Zakir, Aşık Süphani, Aşık Temeli, Aşık Selmani, Aşık Figani, Aşık Murat Şekerli'nin katıldığı programda salonun dolu olması nedeniyle birçok vatandaş Atatürk Kültür Merkezi kapısından geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık dört saat süren program sonunda aşıklara Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu tarafından plaket verildi. Salihoğlu’nun okuduğu Azeri şiir ise salondan büyük alkış aldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 17:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?