5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Aşırı yağış maddi kayba uğrattı

Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren yağış sonrası ilçede büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. İlçede cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yağışın ardından başlayan fırtına ise ağaçların kırılmasına elektriklerin kesilmesine, telefon direklerinin devrilmesine neden oldu. 

30 Yıldır ilçede böyle bir yağışın yaşanmadığını söyleyen Şiran Belediye Başkanı Hüseyin Koyunoğlu, "Yaklaşık 45 dakika süren bardaktan boşanırcasına yağan yağmur ilçemizin cadde ve sokaklarını çamur deryasına çevirdi. Tespit ettiğimiz kadarıyla 10 dükkan, iki lokantayı su bastı. Yirmiden fazla konutun alt katları sular altında kaldı. İlçemizdeki Atatürk İlköğretim Okulu, akaryakıt istasyonlarımız ve sanayi sitemizi sel bastı" dedi. 

Belediye Başkanı Koyunoğlu, yağışın kesilmesinin ardından çıkan fırtınanın ağaçların, telefon direklerinin devrilmesine neden olduğunu belirterek, "Bazı binalarımızın çatıları uçtu. Aşırı rüzgardan devrilen kavak ağaçları bazı binaların çatılarının üzerine düştü. Bir süre ilçemize elektrik verilemedi. Ancak, yapılan çalışma sonrası şu anda ilçemizde elektrik ve telefon var. Maddi hasar çok büyük. Tek tesellimiz can kaybımız yok" diye konuştu. Başkan Koyunoğlu, perşembe gününün ilçenin semt pazarı olduğunu, itfaiye ekipleri, temizlik işçileri ve tüm belediye çalışanları olarak cadde ve sokakları sabaha kadar çalışarak temizlemeye çalışacaklarını söyledi. Koyunoğlu, işyerleri ve binalarda hasar tespit çalışmasına ise perşembe gün başlanacağını da sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 22:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?