5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Asırlık dede ameliyat oldu

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Demirkapı Köyü'nden 110 yaşında olduğu belirtilen Recep Aydın, ilk kez hastaneye yatarak ameliyat oldu. 

Fıtık teşhisiyle hastaneye yatırılan asırlık Recep Aydın'a, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde muayene ve tetkikler yapıldı. Aydın, tetkikler sonucu fıtık değil bağırsağından rahatsız olduğunun tespit edilmesi üzerine ameliyat edildi. Bağırsağının bir metrelik kısmı alınan Recep Olgun'un sağlık durumunun iyi olduğu ve birkaç gün daha kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi. 

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde "Yağcı Recep" lakabı ile tanınan asırlık Recep Dede'nin Demirkapı Köyü muhtarlığını da uzun süre yaparak en fazla muhtarlık yapma unvanına sahip olduğu öğrenildi.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 12:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Çağlayan Turhan IP: 81.215.55.xxx Tarih : 7.07.2006 09:24:20
Hayat dolu dedemize sağılklı günler ve acil şifalar diliyorum. Sevgili dedemiz şuan torununun torununu gördü.Damadının damadının damadı hayatta olduğunu bilinmesini,kendisi dahil beş nesille buluştu ve birlikte yaşıyor.Gümüşhane de uzun yıllar esnaflık yapmış,muhtarlık görevi yürütmüş soyadı gibi AYDIN bir insandır.