7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Asker adaylarına coşkulu uğurlama

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki asker adayları belediye tarafından düzenlenen programla uğurlandı.

Milli Egemenlik Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, belde belediye başkanları ile daire müdürleri , vatandaşlar , asker adayları ve yakınları katıldı. Coşku içinde “En büyük asker, bizim asker” sloganlarının atıldığı şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şölende bir konuşma yapan Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, “Mehmetçiğin makamını şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi, ne bir endaze ne bir kıstas, ne de bir mikyas vardır. Allah'ın Resulü (SAV)'in mukaddes ve mübarek isimlerinden birine sırf o isme duyduğu saygı ve muhabbet yüzünden küçük bir değişiklik ile Muhammed'i Mehmed yapan, böylece İslam ülkelerinden hiç birinin eremediği bir ruh asaletinden örnek veren duygu cevheri bakımından bizim Mehmetçiğimizin özelliği büyüktür. Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin”dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık da , asker adaylarının coşkusunu paylaştığını belirterek, mehmetcik adaylarına başarı diledi. Şölende daha sonra Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Muammer Duran, asker adaylarına bayrak hediye etti. Şölenin son bölümünde ise Gümüşhaneli genç sanatçı Akın Akıntürk sahne aldı. Okuduğu birbirinden güzel şarkılarla kalabalığı coşturan Akın Akıntürk konserinin ardından şölen sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 17:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?