4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Atamız Saygıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıldönümünde Gümüşhane merkez ilçe başta olmak üzere Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk Anıtları'na çelenklerin konulmasından sonra saat 09.05’ de sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunuldu.

Törenlere Mülki ve askeri erkân ile öğrenciler vatandaşlar katıldılar. Gümüşhane’de Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hazırladığı “Arıyoruz, Anıyoruz” adlı Atatürk’ü Anma Programı, saat 10.00 Atatürk Kültür Merkezinde başladı. Saydı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ‘Sarı Zeybek’ filminden bir kesit gösterildi.

Atatürk’ün hayatı, askeri kişiliği okul öğretmen ve öğrencileri tarafından anlatıldı. Atatürkçülüğün temel ilkeleri temsili olarak canlandırıldı. Atatürk’ün Türk ve Dünya tarihindeki yeri ve Atatürkçü Düşünce Sistemi Okul Müdür Hasan Taş tarafından sunuldu. Öğrenciler Atatürk’ün anılarından kısa kesitleri skeçlerle sundular. Program Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Korosunun sunduğu Atatürk’ün sevdiği şarkılarla sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki programa Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Marangoz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, mülki ve askeri erkân ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

T. Uğur Meydan
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 17:18:15
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 14:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?