7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Atatürk hazırlanan törenlerle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü nedeniyle Gümüşhane'de bir dizi anma programı düzenlendi.


İlk program sabah Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye, Gümüşhane Üniversitesi ve diğer çelenklerin anıta sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Buradaki program Vali Salihoğlu'nun anıt şeref defterine yazdığı mesajın okunması ile sona erdi.

Vali Salihoğlu, mesajında Türk gençliğinin kendilerine verilen yüce görevi zamanında ve eksiksiz yerine getirmenin heyecanı içerisinde olduğunu
belirterek, "Türk gençliği çağdaşları ile yarışabilecek bilgi ve donanıma sahiptir. Bundan sonra da değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmaya, hatta onun önüne geçmeye çaba harcayacaktır. Aziz Atatürk, büyük Türk Milletine olan güven ve inancınla ülkeyi aydınlığa kavuşturdun. Bu mücadeleyi sürdürmek için milletimiz var gücü ile çalışmıştır. Hedeflerinden şaşmadan mücadele devam edecektir. Türk Milletinin ve gençliğinin yolu ve yönü bellidir. Çizdiğin bu yoldan asla sapılmayacaktır" diye konuştu.


10 Kasım Atatürk'ü anma programında bir diğer etkinlik Gümüşhane Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde icra edildi. Buradaki programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, kamu kurum ve okul müdürleri, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Okul Müdürü Zeki Kaya yaptığı açılış konuşmasında 10 Kasım'ların artık Atatürk'ü anma ve matem günü olmaktan çıkarak Türk Milletine bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere anlatılmasına daha iyi vesile olacağını söyledi. Kaya, 10 Kasım'ın Atatürk'ün 57 yıllık hayatına, mücadelesine, Türk Milletine kazandırdıklarına ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından öneminin büyük olduğunu da sözlerine ekledi.


Buradaki program Gümüşhane Lisesi müzik öğretmenleri eşliğinde öğrencilerden oluşturulan oratoryonun Atatürk'ün hayatından kesitler sunması ve onun sevdiği şarkı-türküleri okumaları ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?