2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Atatürk Stadı son aşamasında

Gümüşhane Atatürk Stadı’nın kamulaştırılması için harekete geçildiği bildirildi.
Yaklaşık 30 yıldır devam eden hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla hak sahiplerine devredilen Gümüşhane Merkez Atatürk Stadyumu’nun kamulaştırılarak yeniden eski günlerine dönmesi için Vali Veysel Dalmaz’ın gayretleriyle olumlu sonuç alındı.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz bir süre önce beraberinde Gümüşhane Milletvekilleri Temel Yılmaz, Sabri Varan ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile birlikte Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i ziyaret ettiklerini belirterek, "Stadyum kentin sosyal yaşamı için önem taşımaktadır. Hem spor müsabakaları, hem de diğer etkinlikler için bu tesisin mutlak kamulaştırılması gerektiğini sayın bakanımıza ilettik" dedi.

’MASAYA OTURULACAK’

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, hak sahipleriyle en kısa zamanda masaya oturacaklarını kaydederek, "Atatürk Stadyumu, Gümüşhane’nin en eski spor tesisi olma özelliğini taşıyor. Bugüne kadar tüm resmi ve özel organizasyonlara ev sahipliği yapmış. Tüm milli bayramlar, sosyal etkinlikler, amatör spor müsabakaları hep bu stadyumda yapılmış. Dolayısıyla bizim için Atatürk Stadyumu gereklidir. Burada düzenlenen tüm etkinliklere katılım yoğun olmaktaydı. Yeni Şehir Stadyumunun uzaklığı sebebiyle vatandaşlarımız başta milli bayramlar olmak üzere bir çok etkinliklere iştirak etmemektedirler. Atatürk Stadyumu’nun bu yüzden kamulaştırılması gerekmektedir. Biz de bunun için gerekli ödeneği sağlayacağız. En kısa zamanda hak sahipleri ile pazarlık yaparak sonuca ulaşacağız" diye konuştu.

Gümüşhane Atatürk Stadyumu, 1960 yılında 27 Mayıs İnkılap Stadyumu olarak hizmete açıldı ve 1981 yılında Atatürk Stadyumu olarak adı değiştirildi. Stadyumun yedi hisseden beş hissesinin özel şahıslara ait olması nedeniyle açılan dava kazanılmış, geçen Ağustos ayında dış duvarları hak sahiplerince yıkılmıştı.

Gümüşhane-iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:10:58
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 15:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?