6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Avcı eğitim kursu açılıyor

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için av kaynaklarını doğrudan kullanan avcı ve avcı adaylarının eğitilmesi ve başarılı olanlara belge verilmesi için Avcı Eğitim Kursu açılacağını söyledi.

Yıldırım yaptığı açıklamada 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre avcılık belgesini sadece kurs bitirme belgesi sahibi avcılar alacağını ve avlanma hakkı elde edeceklerini söyledi.

Yıldırım açıklamasında: “Avcılık belgesi olmadan avlananlara idari yaptırım kararı (Para Cezası) uygulanacak aynı zamanda avda kullandıkları silah ve vasıtaları müsadere edilecektir. Bu nedenle Avcı Eğitim Kursuna katılmak isteyen avcıların Gümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. 18 yaşını dolduran, okur - yazar belgesine sahip olan herkes kurslara müracaat edebilir” dedi.
Kurslara katılabilmek için müracaat sırasında istenen belgeler şunlar: Dört adet vesikalık fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi, T.C. Kimlik numarası, Öğrenim Belgesi, İkametgah Belgesi ve Gümüşhane Ziraat Bankası 29091405 – 5003 nolu hesaba 65,00 YTL yatırıldığına dair banka dekontu.

Kursa son başvurunun 14 Mart Cuma günü olduğunu belirten Yıldırım, kursa katılmak isteyen vatandaşların belgeler ile birlikte İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 13:59:23
Güncelleme :12 Mart 2008 Çarşamba 14:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?