7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Aydın 1 yılını değerlendirdi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, yaklaşık 15 günden beri seçim bölgesinde sürdürdüğü gezilerin ardından bir yılı dolduran milletvekilliği süresi boyunca yaptığı çalışmaları değerlendirdi.


Gümüşhane’de görev yapan, gazeteci ve köşe yazarları ile sabah kahvaltısında buluşan Milletvekili Kemalettin Aydın’a, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, merkez ilçe başkanı Mithat Uçan ve parti yetkilileri eşlik etti.


Ankara’da kendisinin de içerisinde bulunduğu daire başkanı ve daha üst konumlarda ki ekibin önümüzdeki güz döneminde Gümüşhane’nin Strenghts-Kuvvetli taraflar, Weaknesses-Güçsüz yanlar, Opportunities-Olanaklar, Threats-Tehlikeler (SWOT) analizini çıkaracağını söyleyen Aydın, analizle birlikte kentin bugünkü var olan yetenekleri, eksikliklerin, fazlalıkları ve eksiklerin tamamlanmasıyla şehrin nasıl planlanacağının tespit edileceğini söyledi.


Eğitim, nüfus, tarım, ulaşım, turizm, sağlık gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan Milletvekili Aydın, geçici görevle Gümüşhane’ye gelen Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’ın kararnamesinin bakanlıkta olduğunu ve en kısa zamanda imzalanacağını söyledi.


Gümüşhane’de görev yapan bürokratların üzerine ölü toprağı serildiğini söyleyen Aydın, her şeyi ‘Git vekile söyle halletsin’ tarzında, bir kapıdan vatandaşı red düşüncesinde bir bürokrat kimliğine sahip olduklarını söyledi. Aydın, “Ama bürokrat kimliğinin düzelmesi için milletvekili olarak vatandaşı mutlu etmeyecek, vatandaşa hizmeti birebir, güleryüzle götürmeyecek bürokrata karşı sevgimin az olacağını paylaşıyorum. Bu şehirde kendi evlatlarımız olan bürokratlar da dahil olmak üzere bir miktar kimlik ve anlayış değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Siyasal sorumluğum doğrultusunda bu benim en hassas takip ettiğim hadise.”dedi.


Tirebolu’dan başlayıp Gümüşhane içinden geçen ve uzun yıllar önce planlanan demiryolunun 622 kilometre olduğunu bunun 200 kilometresinin tünel ve viyadüklerden oluştuğunun altını çizen Aydın, GAP, GOP ve DOKAP projeleri içerisinde yer almasını istedikleri bu konunun bölge milletvekilleri olarak gündeme taşındığını söyledi.


Sadak barajının Devlet Su İşleri’nden geçtiğini söyleyen Aydın, su kanalları ile birlikte bu projenin 90 milyon YTL’yi bulduğunu, projenin bu yıl yatırım programına alınması için iki milletvekili olarak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kuşburnu’yu teşvik kapsamına alma çalışması içerisinde olduklarını da ifade eden Aydın, Tarım Bakanlığından gezici laboratuar istediklerini, valilik ve tarım bakanlığının koordinasyonunda bu aracın temin edilerek ar-ge çalışmalarının yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 10:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?