6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Aydın’ın Gümüşhane temasları

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de ki gezi ve incelemelerini sürdürüyor.


Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısının ardından bugünde kamu kurumlarını ziyaret eden Aydın, yapılan çalışmalar hakkında kurum müdürlerinden bilgi aldı.
İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne giden Vekil Aydın’a Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Özgün ve Merkez İlçe Başkanı Mihdat Uçan eşlik etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz ile birlikte Aydın Doğan Spor salonunda yeni yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Milletvekili Aydın, il müdürünün yaptığı başarılı çalışmaların takip ve destekçisi olduklarını söyledi.


Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın daha sonra Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Aydın burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yeni kurulan üniversitelere tahsis edilen ödenek miktarlarının belirlendiğini, Gümüşhane Üniversitesine gönderilen 21 milyon YTL’lik ödenekte Rektör Günaydın’ın şahsi gayret ve ikili ilişkilerinin çok büyük bir önemi olduğunu söyledi.


Üniversitenin ardından Devlet Hastanesini ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, Başhekim Opr. Dr. Cemalettin Atalay ve Hastane Müdürü Hami Özçubukçu’dan bilgi alan Milletvekili Aydın, hastanenin bahçesinde yapılan çevre düzenlemesi hakkında müteahhit firma yetkilisi ile görüştü. Aydın burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe giren sevk zinciri uygulaması ile Devlet Hastanesinin yükünün bir miktar azaldığını söyledi. Aydın, “Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü hastane polikliniklerimize bin 260 hastamız müracaat etmişti. Bu hafta yeni uygulama nedeniyle Emekli Sandığı emeklileri, SSK ve BAĞ-KUR’a bağlı hastalarımız Aile Hekimlerinden sevkli geldikleri için bir düşüş gözlendi. Yeni sistemde sadece memurlarımız ve yeşil kartlı hastalarımızı direk hastanemize müracaat edebiliyor. Bugün itibari ile Devlet Hastanemiz polikliniklerinde 820 hastamız muayene oldular. Öte yandan tadilatı tamamlanan hastanemize çevre illerden de hasta alıyoruz. Sizinde gördüğünüz üzere Bayburt’ta ortopedi uzmanı bulunmaması nedeniyle hastaları Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk ediyorlar. Bunlar bizim için gurur verici olaylar. Ayrıca MR ünitemiz için de çevre illerden çok sayıda hastamız geliyor” şeklinde konuştu.


Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Cemalettin Atalay ise, hastanede şuanda 32 uzman, 8 pratisyen hekim olmak üzere 40 tabiple hizmet verdiklerini, 4 uzman doktorun askerliğinin sona ermesinin ardından göreve başlayacağını dile getirdi. Hastanenin dış çevresinin yanı sıra geçtiğimiz ay iç donanımında da değişiklik yapıldığını hatırlatan Atalay, polikliniklerin önlerinde bulunan ahşap bankların kaldırılarak yerlerine modern koltuklar yerleştirildiğini söyledi. Atalay, yaklaşık 145 bin YTL’ye mal olan bu düzenleme ile hastane içindeki bankların tamamının değiştirildiğini, perde, sedye ve televizyonların da yenilendiğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 17:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?