7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Ayının saldırdığı çoban ölümden döndü

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Büyükdere yaylasından motosikletiyle köyüne dönerken ayı saldırısına uğrayan çoban, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kayadibi köyü Büyükdere yaylasından köyüne dönerken ayının saldırısına uğrayan evli ve dört çocuk babası Lokman Akan (38) isimli çoban, bacağından, karın kısmından ve başından yaralandı. Önce Köse Devlet Hastanesi'nde daha sonra da Bayburt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Akan, ilk tedavinin ardından Kayadibi köyündeki evine gönderildi. 

Uğradığı ayı saldırısını anlatan Akan, "Yaylada kendimize ait hayvanları otlattıktan sonra akşam saatlerine doğru kendime ait motosiklette köyüne dönüyordum. Aniden önüme ayı çıktı. Önce motosiklete saldırdı. Ben motosikletle kurtulmaya çalıştımsa da başarılı olamadım. Sağ ayağıma geçirdiği dişleriyle beni yere düşürdü. Karın kısmımdan ve başımdan pençeleriyle yaraladı. Korkuyla bağırmam ve mücadelemden sonra beni bıraktı ve kaçmaya başladı. Ben de yaralı halimle ilk önce köyüme geldim. Ancak sağ ayağımdaki yara çok büyüktü. Önce Köse Devlet Hastanesi'nde sonra Bayburt Devlet Hastanesi'ne götürüldüm. Burada sağ bacağıma 40'a yakın dikiş attılar. Yapılan tedavi ve verilen ilaçlardan sonra evimde istirahat etmem söylendi. Ben de evimde dinleniyorum. Ancak, kaymakamlığa başvurarak silah isteyeceğim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 12:26:13
Güncelleme :4 Haziran 2007 Pazartesi 13:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?