7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Az daha sel sularına kapılıyordu

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dün meydana gelen selde ineğini kurtarmak isterken mahsur kalan bir kızın, vatandaşlarca kurtarıldığı bildirildi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, dün yaşanan selden zarar gören Kürtün ilçesine bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Salihoğlu, ilçeye bağlı Söğüteli, Sapmaz, Beytarla, Tilkicek, Yukarı Karadere ve Aktaş köy yollarının, dün yaşanan sel sonrası ulaşıma kapandığını söyledi.

Ekiplerin hemen çalışmalara başlayarak bu 6 köy yolunu ulaşıma açtığını belirten Salihoğlu, mahalle yollarının açılması çalışmalarının daha sonra yapılacağını, iki grayder ve bir dozerle çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Sel nedeniyle Kazıkbeli-Doğankent yolunda da önemli hasar oluştuğunu ifade eden Salihoğlu, şunları söyledi:

''Vatandaşlar bölgede 15 dakika süren bir dolunun ardından sağanak yağışın geldiğini söylediler. Dört köprümüz kullanılamaz durumda. Çok sayıda menfez tamamen doldu. Tilkicek köyümüzde bir evin alt katına sel suları doldu.

Bu köyde ineğini kurtarmak isterken mahsur kalan Hande Ayvaz adlı bir kızımız köylüler tarafından kurtarıldı.

İlçede 15 büyükbaş, 9 küçükbaş hayvan telef oldu. 10 arılı kovanı sel aldı. Sel nedeniyle tahminen 150 bin YTL'lik bir zarar var.''

Hande Ayvaz da sel sırasında evde yalnız olduğunu belirterek, dere kenarında otlayan ineğinin sele kapılmaması için verdiği mücadeleyi şöyle anlattı:

''Önce dolu arkasından çok yoğun bir yağış geldi. Evde yalnızdım. Selin geldiğini görünce çok korktum. Sel suları ahır olarak kullandığımız evimizin alt katına dolmaya başladı. İneğimiz derenin kenarında otluyordu. Sele gidecek korkusu ile onu kurtarmak istedim. Ancak o anda sel bize kadar gelmişti. Bir anda selin ortasında kaldık. İneği zorlayarak ve ona tutunarak karşı kıyıya kendimi zor da olsa attım. Bağırmaya başladım. Sesime gelen komşularımız, korkmamamı, yerimden kıpırdamamamı söylediler. Yarım saat kadar sel sularının çekilmesini bekledik. Daha sonra komşularımızın yardımı ile de kurtuldum.''

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 13:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?