4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Bahçeli Gümüşhane'de konuştu: Kuşatma çemberi altındayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birileri tarafından Türkiye'nin yol ayrımına doğru sürüklendiğini öne sürdü. Bahçeli, milletin 28 Mart seçimlerinde iradesini ortaya koyarak kuşatma çemberini kıracağını söyledi.

Gümüşhane'ye girişi sırasında çok sayıda araçtan oluşan konvoy tarafından karşılanan Bahçeli, belediye binasında, başkan Mustafa Canlı'yı ziyaret etti. Kent merkezinde kısa bir yürüyüşün ardından miting alanına gelen Devlet Bahçeli, sevgi gösterileriyle karşılandı.
Binlerce kişinin izlediği "Büyük Buluşma" mitinginde Gümüşhanelilere seslenen Bahçeli, siyasi parti ayrımı yapılmaksızın herkesin milli konular konusunda hassasiyetlerini göstermesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasına önceki gün bir televizyon kanalı tarafından yaptırılan ve ekranlardan açıklanan kamuoyu anketlerinin sonuçlarını değerlendirerek başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, kamuoyu araştırması yapan kuruluşların önemine değinerek, "Bir ülkede kamuoyu araştırma kurumları önemlidir. Bütün kesimlerin beklentilerini, isteklerini belirlemek açısından faydalı kuruluşlardır. Kamuoyu araştırma kurumları, kamuoyuna fayda sağlamalıdırlar. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalı tarafından yaptırılan araştırma sonuçlarında, bazı partiler öne çıkartılmış bazıları ise yok sayılmıştır. Bunun adına millet iradesini yok saymak denir. Bu, onların şuur altına çivi çakmak olur. Buradan kamuoyu araştırması yapanlara sesleniyorum; gelin Gümüşhane'ye, kamuoyu araştırmasını görün" dedi.

"KIBRIS'I VERİN DE GÖRELİM"

3 Kasım 2002 seçimlerinde ortaya çıkan sonucun AK Parti yönetimini şaşırttığını öne süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2004 yılı bütçesinin borç bütçesi olduğunu iddia ederek, "Sayın Başbakan, bir hasat mevsiminden söz ediyor. Bunun bir de ekim mevsimi olduğunu bilmesi gerek. 57. Hükümet'in uyguladığı ekonomik programların meyveleri alınmaktadır. AK Parti yönetiminin henüz bir ekonomik programı dahi yok. Seçim öncesi vaatleri ile seçim sonrası yaptıkları ortadadır. Millete pembe tablolar çiziyorlar. Genç işsizlerimiz çoğalıyor. Kısa zamanda bunu çözemezsek bu daha da çoğalacaktır. İşsizliğin çözümü için yeni yatırımlar gerekmektedir. Bugün Türkiye'de yatırım yoktur. Ekonomik alanda gelişme yoktur" diye konuştu.
Konuşması sık sık "Devletin Başına Devlet Gelecek", "Başbakan Devlet" ve "Kıbrıs bizimdir, bizim kalacak" sloganlarıyla kesilen MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin Kıbrıs ve Kuzey Irak'taki gelişmelerle ilgili politikalarına da değinerek, AK Parti yönetiminin teslimiyetçi bir anlayışı benimsediğini ileri sürdü. Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

"Kıbrıs'ta, eskiden beri Rumların hesapları vardır. Tarihe baktığımız zaman bunu dönem dönem görmek mümkündür.  Adadaki Türk varlığını ortadan kaldırarak, yerine yeni bir devlet kurmak istemektedirler. Türkiye, Kıbrıs konusunda taviz verirse ardından Ege konusu gündeme gelecek. AB, Yunanistan'ı desteklemektedir. Adada Türk varlığının korunması için mücadele eden KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'ı kimse kırmasın, incitmesin, örselemesin. Milli bir kahraman olan Denktaş'ın sözlerini kulak ardı etmemek lazım. Onu dışlamak, tarihi bir hatadır. Annan Planı tuzaktır. Bu plan zemininde göçlere müsaade edilerek, adadaki Türk varlığını kaldırmaya yönelik bir düşünceyi Türk milletinin kabul etmesi mümkün değildir. AK Parti yönetimi Kıbrıs konusunu İsviçre'de çözeceğine inanıyor. Sayın Başbakan Erdoğan ve KKTC Başkanı Sayın Talat; İsviçre'ye gidin, Kıbrıs'ı verin de bir görelim."

"KUZEY IRAK'A DİKKAT"

MHP lideri Bahçeli, Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından izlediklerini ve orada bir kukla devlet kurulmak istendiğini öne sürdü. Bahçeli, Irak'ta Barzani ve Talabani peşmergelerinin ABD'nin desteğini alarak devlet kurma girişimlerinde bulunduklarına dikkati çekerek, "Türkiye'yi, birilerinin istekleri doğrultusunda yol ayrımına sürüklüyorlar. Türkiye, kuşatma altındadır. Kuzey Irak'ta sözde devletin parasını bastılar. Paranın üzerinde dört dağ resmi var. Bu dağlardan biri İran'da, biri Irak'ta, biri Suriye'de, biri de Türkiye'de. Bu tehlikeli girişimler konusunda milletimizin hassasiyetlerini ortaya koyması gerek" dedi.

GÜMÜŞHANE-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 21:30:24
Güncelleme :25 Mart 2004 Perşembe 19:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?