5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Bakan Özak Gümüşhane'de

Gümüşhane'de 3 yıldızlı turistik bir otelin açılışına katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm açısından çok önemli bir bölge olduğunu söyledi. 

Çimenler A.Ş. tarafından yaptırılan turistik otelin açılışına, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Özak, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm açısından çok önemli bir bölge olduğunu belirterek, "Çimenler A.Ş.'nin yaptığı bu yatırım Gümüşhane için azımsanamayacak önemli bir yatırımdır. Bu amaçla hayata geçirmeye çalıştığımız Çakırgöl Turizm Projesi ile birlikte Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Artvin illerimiz bu bölgeniz gözde illeri arasında olacaktır. Bölgenin doğal yapısı, kültürel ve turistik değerleri sade bu yöre insanına değil yurt içi ve yurt dışı tanıtımında da önemli bir ivme kazanacaktır. Bölgeye yapılan bilhassa turizme yönelik yatırımlar gelecekte büyük bir önem kazanacaktır. Yılın on iki ayında turizme açık olan Doğu Karadeniz Bölgemiz içerisinde yer alan Gümüşhane'de yapılan bu üç yıldızlı otelimiz önemli bir değerdir" diye konuştu. 

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz da, işadamlarının kendi illerine yaptıkları yatırımların çok önemli olduğunu ifade ederek, "İlimizin böyle bir otele ihtiyacı vardı. Her zaman söylediğimiz gibi Gümüşhane'ye yatırım yapacak olan işadamlarının başımız gözümüz üstünde yeri vardır. İlimiz gerek turizm ve gerekse kültürel açıdan bulunmaz özelliklere sahiptir" dedi.
Çimenler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çimen de, Gümüşhane'nin ihtiyacı olan turistik bir oteli hizmete sunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. 

Daha sonra Bakan Özak ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek 3 yıldızlı Çimenler Oteli'ni hizmete açtı. Açılışın ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Sibel Pamuk ise bir konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 23:52:03
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 09:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?