7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Bakan Özak Gümüşhane'de

AK Parti Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Gümüşhane'ye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Gerçek Atatürkçü onun talimatlarını yerine getirendir" dedi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Tokat Milletvekili Resul Tosun'un yaptığı Danışma Meclisi Toplantısı'na, Bakan Özak'ın yanı sıra AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, il ve ilçe başkanları, meclis başkanı, meclis üyeleri, belediye başkanları ve partili vatandaşlar katıldı. 

Bakan Özak, toplantıda yaptığı konuşmada, acil eylem planıyla 6 bin 616 kilometre duble yol yaptıklarını bunun yıl sonuna kadar 7 bin 500 kilometreyi bulacağını belirtti. Bakan Özak, "Atatürk'ün nasihatini yerine getirdik. Cumhuriyet döneminin en büyük dersliklerini 101 bin adet yaparak gerçekleştirdik. 70-80 öğrencilik sınıfları 20-30 öğrencilik sınıflara düşürdük. Çağdaş muasır medeniyete bu şekilde ulaşacağız. Biz muhafazakar demokrat parti olarak bir çizgi belirledik. Ancak, bazıları yanlış anladı. Atatürkçüler var, Atatürk'ten geçinenler var. Gerçek Atatürkçülük onun talimatlarını yerine getirendir. Yolsuz, susuz efendi olunur mu, işte biz KÖYDES projesi ile bu yıl sonuna kadar yolsuz ve susuz köy bırakmayacağız. Köydeki yaşam şehirdeki yaşamla aynı olacaktır. Bu hem çağdaşlığın hem de köylüyü milletin efendisi yapmanın gerçeğidir" dedi. 

Özak, "Takım aynı takım, antrenör değişti, takım başarılı oldu. Yolsuzlukla, yoksullukla mücadele eden bir anlayış iş başındadır. Gerçek vatanseverlik budur. Vatanseverlik ve milliyetçiliğin tarifini iyi yapmak lazım. Atatürkçülük, milliyetçilik ve çağdaşlıkla ilgili konuşanlar evvela dikkatli konuşmaları lazım. Çok dikkatli konuşmaları lazım" diye konuştu. 

Türkiye'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Özak, "Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor. Biz de kazanıyoruz. Bunun sonuçlarını mikro ekonomik dengelerde görüyoruz. 'Ülkeyi sattınız' diyorlar. 'GAP'ı İsrail'e sattınız' diyorlar. Bunun aslı astarı yoktur. Milli Güvenliği tehdit edecek hiçbir satışa izin verilmemektedir. GAP Bölgesi'nde İsrail'e satılmış bir metrekare arsa yoktur. Onlara ait 117 adet gayri menkul vardır. Bunun toplamı da 8 hektardır" şeklinde konuştu. 

"Kentsel Dönüşüm Yasası" ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Bakan Özak, "Yasa bir gecekondu yasası olarak görülmesin. Özellikle bir imar affı da değil. Kaçak yapılara af diye bir şey yok. Siz gecekondu yapıyorsunuz ben sizi affettim mi orada kalıyorsunuz. Oraya ruhsat veriliyor. Halbuki, katiyen böyle bir şey yapmıyoruz. Esas amaç, çağdaş, güvenilir, depreme dayanıklı yapıları oluşturup depremde can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Yasa, depreme dayanıksız alanları tespit edip iyileştirme, tasfiye veya taşımayı amaçlamaktadır. 

Özellikle Marmara Bölgesi'nde önemli sorunlar var. Kaçak yapılar var, deprem yönetmeliğine göre yapılması gereken yapılar var. Yasa Bayındırlık Komisyonu'ndan geçti. Dönüşüm alanlarının belediyelerce mi yoksa Bakanlar Kurulu'nca mı tespit edilecek, bunu Sayın Başbakan ile konuşup karara bağlayacağız. İkincisi de dönüşüm alanları 500 hektardan fazla olan yerlerle ilgili belediyelere resim ve harçlarla kolaylıklar sağlamak ve bununla birlikte finansman kolaylıkları sağlamak gibi önemli iki maddenin çözümünden sonra yürürlüğe girecek" dedi. 

Bakan Özak, toplantı sonrası Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Süleymaniye Mahallesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra Kent Ormanı'na geçmek isteyen Bakan Özak, yolun buzla kaplı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 18:34:01
Güncelleme :27 Şubat 2007 Salı 17:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem polat IP: 88.231.221.xxx Tarih : 27.02.2007 23:59:00
sayın bakanım duble yollardan bahsettiniz,Şiran Kelkit arası,şiran Gümüşhane arasına ve Şiran Çamoluk arasına 4 yıldır ne yaptınız.