6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Bardakoğlu Gümüşhane'den ayrıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Gümüşhane’de yapılan bilgilendirme ve değerlendirme toplantısının ardından ilden ayrılmadan önce bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.


Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve İl Müftüsü Cüneyt Kavşut’la birlikte incelemelerde bulunan Bardakoğlu, Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapımı devam eden Ahmet Ziyaüddin Külliyesi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak desteklediklerini belirterek, külliyenin kapı ve pencerelerinin Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacağını söyledi.


Külliyenin ardından Camii Dernek Başkanı Ahmet Erkan Kocatürk’ün evine giderek burada dinlenen ve çay içen Bardakoğlu daha sonra beraberindekilerle Süleymaniye Mahallesi, Ahmet Ziyaüddin Kız Kur’an Kursu ve Karaca Mağarası’nda da incelemelerde bulundu.


Mağara ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, Süleymaniye Mahallesinin sit alanı olarak ilan edilmesi korumaya alınmış olmasının büyük bir kazanç olduğunu vurgulayarak, Süleymaniye Camisi, Kanuni Sultan Süleyman’dan kalan eserler ve diğer dinlere ait yerlerin gün ışığına çıkarılmasının Gümüşhane için büyük bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Bardakoğlu ayrıca Karaca Mağarasını da çok beğendiğini ifade ederek bu tür yerlerin çok nadide tabiat varlıkları olduğunu sözlerine ekledi.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BELEDİYEDE
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Bardakoğlu incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane’de Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarete Diyanet İşleri Personel Daire Başkanı Rüştü İnan, Belediye Meclis Üyeleri, Gümüşhane Müftüsü Cüneyt Kavşut katıldı.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Bardakoğlu’na ziyareti anısına gümüş bir plaket sunan Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Dokuz yıllık görev sürem içerisinde ilk defa bir diyanet işleri başkanını belediyede konuk etmekten son derecede mutluyum. Sizleri basından takip ediyoruz. Özellikle papanın ziyaretindeki gösterdiğiniz duruşunuza bütün Müslümanlar gibi bende hayran oldum. Gümüşhanemize ve belediyemize yapmış olduğunuz bu ziyaretin anısına bu plaketi arz ediyorum” dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Bardakoğlu’da belediyenin şehrin bütün sorunlarının yanı sıra camilerin ve din görevlilerinin yardımına koştuğunu belirterek teşekkür etti. Belediye tarafından diyanet vakfına bağışlanan arsaya yapılması düşünülen diyanet merkezinin yapılması için elinden geleni yapacağını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Bardakoğlu Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya diyanet yayınlarından kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?