5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Başarılı öğrencilere Telekom'dan burs

Türk Telekom'un Türkiye çapında başlattığı ortaöğretim kurumlarında en başarılı öğrencilere bilgisayar verilmesi kapsamında, Gümüşhane'de 20 öğrenciye bilgisayarları verildi. 

Gümüşhane merkez ilçeyle Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün ilçelerindeki ortaöğretim kurumları 1. ve 2. sınıflarında öğrenim gören ve bir üst sınıfa birincilikle geçen 20 öğrenciye, 20 bilgisayar hediye edildi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Telekom İl Müdürü Altan Atan, "Lise 1. ve 2. sınıflarında birinci olarak seçilen öğrencilere 20 adet bilgisayar ile ADSL bağlantı ve modelini hediye olarak verdik. Çok yararlı olacağına inanıyoruz. Kurum olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşmamızda internet bağlantısı olmayan okul kalmasın kampanyamız var. Tıpkı 1980 yılında başlattığımız telefonsuz köy kalmasın kampanyası gibi. Bu yıl da internetsiz okul kalmasın kampanyasını hayata geçirdik. Bunda da hemen hemen başarılı olduk. Alt yapısı tamamlanmış tüm okullarımız internet ortamına kavuştu. Birkaç okulumuz kaldı. Onların da alt yapısı tamamlandığında bu okullarımız da internet ortamına kavuşacaktır" dedi. 

Altan, yeni bir kampanyanın her evde bir internet olması yönünde olacağını belirterek, "Bu amaçla bilgiye çabuk erişimle kavuşulmasını planlıyoruz. Alt yapı olarak bilgilendirme, çeşitli hediyeler anlamında da vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?