6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Başkan Can'dan 24 Kasım mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yayınladığı kutlama mesajı ile tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.


Başkan Canlı mesajında, insanı diğer tüm varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflarından birisinin öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olması olduğunu ve öğrenme sürecinde de insanın en büyük yardımcısının öğretmen olduğunu vurguladı.

Başkan Canlı şöyle devam etti: "Öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Atatürk, "Öğretmenler, sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" diyerek bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten geleceğimiz temel taşları olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimize verdiği değeri ifade etmiştir. Öğretmenlik mesleği, hepimizin hayatında çok özel bir anlam taşımaktadır. Öğretmen; bir çocuk için dış dünyaya adım attığı andan, bir yetişkin oluncaya kadar en önemli rehberdir. Bir insanın topluma ve kendisine faydalı bir birey olarak yetişmesinde bir çok öğretmenin emeği vardır. İnsanın insan olmasında, öğretmenlik kadar doğrudan etkili olan başka bir meslek yoktur. Gerçekten öğretmenlik sabır, fedakarlık ve en önemlisi sevgi mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki ihtiyaçlarının giderilmesi için alınan önlemler hiçbir zaman yeterli görülemez. Çünkü insan yetiştirmenin karşılığını maddi olarak ölçmek mümkün değildir. Ancak öğretmenlerimiz, ifa ettikleri bu çok kutsal ve zor görevleriyle hepimizin gönlünde çok saygın bir yer ve değere, üstün bir sevgiye sahiptirler. Gözümüzden bile sakındığımız çocuklarımızı ancak onların ellerine sonsuz bir güvenle teslim ediyoruz. Çocuklar bizim yarınlarımızdır. Bugünümüzü ve yarınımızı değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Onlar en zor şartlar altında bile yüksek görev bilincinin yanında büyük bir sevgiyle çocuklarımızın yanında olarak; bizim yarınlarımız olan gençlerin yetişmesini sağlamaktadırlar. Öğretmenlik bir sanattır. Onlar sanatlarını en çetin koşullarda, en güzel biçimde sergilemektedirler.Bizlere emeğini yılmadan, fedakarca sunan o yüce insanların, geleceğimizi çizen adsız kahramanların karşısında sonsuz hürmet ve şükranlarımı sunmayı görev biliyorum. Çocuklarımızın yetişmesin de büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?