7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Başkan Canlı'dan bayram mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm Gümüşhane halkının Ramazan Bayramını tebrik etti.

Bayramların coşku sevinç ve toplumsal dayanışma günleri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Canlı mesajında şunları kaydetti: “Halkımızla birlikte büyük bir mutluluk, huzur ve heyecan yaşadığımız mübarek Ramazan ayının ardından, hep birlikte bayrama giriyoruz. Bayramlar, millet olarak bizler için anlamlı ve özel günlerdir. Bizlere millet olduğumuzu ve kardeşçe yaşamanın güzelliğini hatırlatan değerlerin başında gelen Bayramlar, dirliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin de en güçlü göstergesidir. Birlik ve dirliğin, hoşgörü ve sevginin simgesi olan bayramlarda düşmanlıkları, dargınlıkları bir yana bırakarak dostluklara yönelmek ve ortak değerlere sahip çıkarak, bunları gelecek kuşaklara aktarmamız gerekmektedir.

Kırgınlıkları unutturan ve insanları sevgiye, saygıya, hoşgörüye çağıran bu günlerde, en büyük dileğimiz, ülkemizin, istikrar, huzur, barış ve gönence kavuşarak, gelişme ve kalkınmasını sürdürmesidir. Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara yurt olmuş, beşiklik yapmış Anadolu toplumsal ve kültürel yönden zenginliklerle doludur. Bu zenginliğin değerini bilmeli, güzel ülkemizde hoşgörü içinde ve kardeşçe yaşamalıyız. Bütün dinlerin ve felsefi düşünce sistemlerinin temelinde, ’insan, yalnızca insan olması nedeniyle önemli bir varlıktır’ düşüncesi yatmaktadır. Düşünebilme yeteneğiyle yeryüzündeki diğer varlıklardan ayrılan insanın, yine bu nedenle hem kendisine hem içinde yaşadığı topluma ve tüm insanlığa karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi insanı diğer canlılardan ayıran önemli bir farktır. İnsanların sorumluluklarını yerine getirmesi herkesin ödevidir. Yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. Bu değerleri yaşama geçirebildiğimiz oranda başarı da bizimle olacaktır.

İnanıyorum ki Türkiye önümüzdeki dönemde, tarihin ve coğrafyanın önüne çıkardığı fırsatları en iyi biçimde değerlendirecek ve halkımızın hak ettiği güzel günlere mutlaka ulaşacaktır. İlimizin de bütün bu gelişmelerden pay almasını yürekten diliyorum. Bu vesile ile yurt içinde ve dışındaki tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin, Büyük Türk Milletinin ve İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?