8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Başkan Canlı'dan çöp uyarısı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Belediye başkanlığı olarak hedefimiz temiz, hijyenik, planlı ve düzenli bir çevre oluşturmak ilk sırada yer almaktadır.” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, temizlik araçlarının gündüzleri iş saatlerinde cadde ve sokaklarda nahoş görüntü vermemesi ve gürültüye neden olmaması için çöp toplamayı saat 18.00’dan sonraya aldıklarını belirtti. Canlı:“İşyerlerinde zaman zaman oluşan ambalaj gibi çöp ve atıkları yaya kaldırımlarında bulunan askılı çöp kovalarına konulmaması ve saat 16.00’dan sonra çöp biriktirme yerlerine bırakılması halinde büyük bir sorun olarak gündemi işgal eden temizlik konusu çok daha kolay bir çözüme kavuşacaktır. Belediye olarak belirttiğim bu hususları tüm esnafımıza birer yazı ile bildirdik.”diye konuştu.

Esnaf kesimine olduğu gibi mesken sahiplerine de birer yazı yazdıklarını belirten Başkan Canlı bu konuda da şunları söyledi: “Mesken sahiplerine, kiracılara gönderdiğimiz yazı ile çöplerin sızdırmaz poşetlere konulmasını, çöp poşetlerinin akşamları saat 20.00’da çıkarılarak sokakta bekleyen araçlara verilmesi yönünde uygulama başlattığımızı bildirdik. Belirtilen saatler dışında dışarıya çöp çıkarılmaması konusunda belediye encümenimiz karar almış bulunmaktadır. Bu karara uyulmaması halinde yasal işlem yapılacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?