6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Başkan Canlı'nın Linz ziyareti

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane ile kardeş şehir ilan edilmesi gündemde olan Avusturya Linz Belediyesinin daveti üzerine bu ülkeye yaptığı ziyareti tamamlayarak Gümüşhane’ye döndü.


Gezisinin her açıdan verimli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Canlı kardeş şehirle ilişkilerin artarak devam edeceğini söyledi. Linz şehrinin 2009 Avrupa kültür başkenti olarak ilan edildiğini vurgulayan Başkan Canlı böyle bir şehirle kardeş şehir olabilmenin artılarının çok fazla olacağını belirtti.

Avusturya’ya ve Linz kentine ilk defa bu şehirde yerleşik olarak bulunan Gümüşhanelilerin daveti üzerine gittiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Biz o dönemde Linz Belediye Başkan Yardımcısı Klaus Luger ile Gümüşhaneliler Derneğinde hoş bir rastlantıyla tanıştık. O zaman başlayan yakınlık bugün Gümüşhane ve Linz şehirlerinin kardeş şehir olması noktasına kadar geldi. Geçtiğimiz yıl Linz Belediye Başkan Yardımcısı sayın Klaus Luger’i ilimizde misafir ettik. Şehrimizi gezdirdik ve festivalimize davet ettik. Kendileri yoğun programları nedeniyle festivalimize katılamadı. Ama biz davetiyesi bundan iki ay önce tarafımıza ulaşan Linz şehrindeki Bruckner Festivaline katılmak için bu ülkeye tekrar gitme lüzumu hissettik” dedi.


Avusturya’nın Linz kentinde çok sayıda gurbetçi Gümüşhanelinin yaşadığını belirten Başkan Canlı, “Bu ziyaretle hem kardeş şehir Linz’i hem de burada yaşayan hemşehrilerimizi ziyaret edip sorunlarını dinledik. Avusturya Diyanet teşkilatı yetkilileri, milli görüş yetkilileri, Türk Federasyon yetkililerinin ve Linz Belediye yetkililerinin katıldığı bir iftar yemeğine katıldık. Onlara Gümüşhane halkının selamlarını götürdük. Gezimiz her açıdan oldukça faydalı geçmiştir” dedi.
Gelecek aylarda Linz kentine teknik elemanlarla bir gezi planladıklarını anlatan Başkan Canlı “Avrupa kültür başkenti olarak ilan edilen bir şehirden teknik olarak bir çok fayda temin edebileceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle teknik düzeyde ilişkilerimiz bundan sonra da sürecek” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:47:43
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 20:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?