6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Bayburt bölge barosunda kınama

Gümüşhane – Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat Ali Haydar Dereli, yaptığı yazılı açıklamada önceki gün Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma sınır karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı nedeniyle şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, silah arkadaşları, aileleri ve Türk Milletine baş sağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.


Dereli, terörün geçmişten bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin kalkınmasının önündeki en büyük engel olduğunu belirterek, terör olaylarının birlik ve beraberlik düzenini de bozduğunu dile getirdi.


21. yüzyıl teknolojileri ile gece baskınlarının artık yaşanmaması gerektiğine vurgu yapan Dereli, terör konusunda artık kesin bir çözüm yoluna gidilmesi gerektiğini belirterek açıklamasına şu şekilde devam etti: “Özellikle sınır Karakollarımızın en ileri teknoloji ile donatılarak üç-beş çapulcunun ve vatan hainlerinin sevinmesi engellenmelidir. Bu teknolojinin donatılması için Türk Milleti üzerine düşeni yapmaya hazırdır.

Bu millet gerekirse ekmeğinden keserek ordusuna destek olmuştur ve olacaktır. Kaldı ki Türk ekonomisi bunu yapacak güçtedir. Devletin ve siyasilerin üzerine düşen görevleri bir an önce üstlenmesi gerekiyor. Analar-babalar daha ne kadar süre evlatlarına; kadınlar eşlerine; çocuklar babalarına gözyaşı dökecek. Artık göz yaşlarımız dinsin; yüreklerimiz yanmasın. Kalkınmış bir ülke ve huzurlu bir ortamda yaşamak açısından, terörün bitirilmesi şarttır.”

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?