5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Bayburt Gümüşhane'ye örnek oldu

Gümüşhane Valiliği’ne atanan Enver Salihoğlu’na “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Gümüşhane ve Bayburt’un kardeş il olduklarını söyledi. 

Vali Küçükkurt “Bu iki ilimizin kardeş il oluşu, güç birliğini, dayanışmayı artırıyor. Sayın Valimin Gümüşhane’ye gelişlerinden dolayı çok mutluyum. Bayburt ile Gümüşhane arasında süregelen bir gönül bağı var. Aynı coğrafyadayız. Aynı coğrafyada aynı kaderi paylaşan yerleşim birimlerinin kalkınma hamlesi güç birliği ve dayanışma içerisinde olması lazım” dedi. 

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum’a verilmesi halinde Bayburt’un da üzerine düşeni yapacağını ifade eden Vali Küçükkurt “ Kesinleşmesi halinde Kop Dağı Kayak Tesislerimizin alt yapı hizmetlerinin bitirilmesine hemen başlayacağız. Kış olimpiyatlarında Bayburt olarak yerimizi alacağız” diye konuştu. 

Bayburt Valisi Küçükkurt’un kendisini ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise “Kendileri 2.5 yıldır bu bölgede görev yapıyorlar. Bu nedenle her zaman görüşlerinden istifade edeceğim. Özellikle geçen yıl AB Fonları ile ilgili sayın valimizin çok ciddi çalışmaları var. Türkiye’de en iyi proje hazırlayan ve merkez ihale kuruluna gönderen il olarak büyük başarı sağladılar. TR-90 Bölgesi olarak bu yıl ilimiz bu kapsama giriyor. Bu nedenle Bayburt ilimizde bu konuda yapılan çalışmaları, hazırlanan projeleri Vali Yardımcısı arkadaşımı incelemek üzere görevlendirdim. Örnek alınacak projeler” şeklinde konuştu. 

Gümüşhane Valisi Salihoğlu 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları ile ilgili olarak da şunları söyledi : İlimizde Zigana gibi önemli kayak tesislerimiz var. Süleymaniye Mahallesi’ndeki çalışmalarımız proje aşamasındadır. Bölgeyi bir bütün olarak ele aldığımızda olimpiyatlar olsun olmasın, gerek bölgesel gerek ulusal ve gerekse uluslar arası düzeyde faaliyetler yapılabilecek kapasiteye sahibiz. Bunlar işin doruk noktasıdır. Bize düşen alt yapıyı hazırlamaktır ki buna da her zaman hazırız.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 11:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?