7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Belediye festivale hazır

Bu yıl 15.'ncisi düzenlenecek olan Uluslar arası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri için hazırlıkları sürdürülüyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde şehrin cadde ve sokakları yıkanırken bütün elektrik direkleri bayraklarla süsleniyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı Belediye Şube Müdürleri ile bir toplantı yaparak son talimatlarını verdi.

Festivalin Gümüşhane için ne derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Canlı, “Bütün çalışanlar müdüründen işçisine kadar gocunmadan kendi isteği ile çalışmasını istiyorum. Bu işler zaten istek olmasa ortaya çıkmaz. Bu nedenle var olan tempomuzu artırarak son rotuşları yapıp ilimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız” dedi.

Bu haftanın her açıdan yoğun geçeceğini dile getiren Başkan Canlı “Perşembe günü MHP genel başkanı Sayın Dr Devlet Bahçeli ve Sayın Aydın Doğan’ın katılımlarıyla açılışlarımız olacak. Bu yüzden bir aksaklık çıksın istemiyoruz. Sıcak havaya rağmen rutin çalışmaların yanı sıra açılış ve festival hazırlıklarını ara vermeden hazırlanıyoruz. Gümüşhane’ye layık bir festival olacağını düşünüyoruz” dedi.

25-27 temmuz tarihlerinde yapılacak olan 15.Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri etkinlikler kapsamında, Halk oyunları gösterileri, Şenlik fuarının açılması, Sanayi ve Ticaret Fuarı açılması, Şair ve Yazarlar İmza günleri, Aşıklar şöleni, Yöresel ürünler ve yemekler yarışmaları, Dilaver Cebeci şiir akşamları, Türk sanat Müziği Konseri, Açık Hava Sineması, Jeo-Turizm Paneli, Animasyon gösterileri, Yamaç Paraşütü gösterileri Mahalli sanatçılar konseri, Sanat sokağı açılışı ve Fotoğraf sergileri, Türk Halk Müziği konserleri düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 10:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?