8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Belediyecilere hizmet içi eğitim

Gümüşhane Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ortaklaşa düzenlenen hizmet içi eğitim semineri başladı. 

Çimenler Otel’de düzenlenen ve iki gün boyunca devam edecek seminerde bir konuşma yapan Vali Vekili Sonel Şener, kamu yönetiminde önemli değişim ve gelişmelerin yaşandığına işaret ederek, bilgi noksanlığı yüzünden bürokrasinin bazen verimli olamadığını kaydetti. Eğitim çalışmalarının önemine değinen Şenel “Hizmet içi eğitim seminerleri sayesinde yerel yönetimlerde görev yapan arkadaşlarımız aldıkları bilgilerle kendilerini geliştiriyorlar." şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise yaptığı konuşmada, yeni yasal düzenlemelerle birlikte yerel yönetimlerin ihtiyaç duydukları bilgi ihtiyacının karşılanmasına yönelik çeşitli zaman dilimlerinde hizmet içi eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek, eğitim çalışmalarının olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Gümüşhane genelindeki 18 Belediye Başkanlığı'nın personellerinin eğitimlerle daha seri ve verimli hizmet sunacaklarına inandığını belirten Başkan Canlı, "Konusunda uzman olan eğitimcilerimizin verecekleri bilgilere hepimizin ihtiyacı var. Bu bilgiler kendimizi güncellememizin yanında birikim ve tecrübelerimizin de ortak bir faydaya dönüşmesine yardımcı olacaktır" dedi. 

5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, İmar uygulamaları ile Kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu ile ilgili detaylı bilgilerin verileceği seminere eğitimci olarak OTDÜ Öğretim Üyelerinden Cemal İşleyici, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hafize Zülüfoğlu ile İçişleri Bakanlığı APK uzmanı Yüksel Koçak katılıyor. Seminerin iki gün boyunca devam edeceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 18:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?