7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Belediyeden tanıtım atağı

Gümüşhane Belediyesi'nce şehirler arası otobüs terminaline ilin tarihi ve doğal güzelliklerinden oluşan tanıtım fotoğrafları asıldı.

Şehirler arası karayolu üzerinde bulunan otogara yerleştirdiği fotoğraflarla Gümüşhane'yi en iyi şekilde tanıtmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Canlı “İlimiz, Karadeniz'i, Doğu ve Güneydoğu illerine bağlayan en önemli karayolu üzerinde bulunuyor. Tüm tarihi süreci içinde bölgemizin en önemli kentlerinden biri olan Gümüşhane'nin turizmden hak ettiği payı alması için uğraş veriyoruz. Tescili yapılmış onlarca tarihi ve doğal güzelliğimizi tanıtım için böyle bir yola başvurduk. İlimiz zaten açık hava müzesi konumundadır. Belediye olarak bu müzeyi daha yakına getirerek hem görme imkanı sağladık hem de terminalimizi adeta bir açık hava sergisi haline getirmeyi arzuladık. Geceleri de bu güzelliğin görülmesi için en kısa zamanda ışıklandırılması yapılacaktır.” dedi.

20 kadar fotoğrafın yer aldığı açık hava sergisinde Sadak Harabeleri, Gümüşhane Konakları, Süleymaniye Mahallesi, tarihi kemer köprüler, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, yaylalar, yöresel ürünlerden pestil ve köme gibi resimler yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?