7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Belediye'ye üç yeni otobüs

Gümüşhane Belediyesi araç parkını yenilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda aldığı iş makineleriyle araç parkını genişleten Belediye Başkanlığı şimdi de iki küçük bir büyük otobüs aldı.


Yeni otobüslerin her türlü donanıma sahip olduğunu belirten Gümüşhane Belediyesi İşletme Müdürü Dursun Yücel, “Aldığımız otobüsler, teknolojinin tüm donanımlarını içinde barındırıyor. Yaklaşan kış mevsimi, artan öğrenci sayısı, artan yakıt maliyetleri ve ilimizin vizyonuna yakışması gibi etkenlerden dolayı ihtiyaç haline gelen yeni araçlarımız yaklaşık 300 bin YTL’ye mal oldu.

Bu fiyata KDV dahil değil. Otobüslerimiz teşvik kapsamında olduğu için KDV ödemedik. Mevcut otobüslerimizin bakım onarım masraflarının ve modellerinin eskimesine bağlı olarak artan yakıt maliyetlerinin de önüne geçmiş olacağız. Bu maliyetler hesaplandığı zaman, yeni otobüslerimiz kısa bir zaman zarfında kendi maliyetlerini amorti edeceklerdir.” diye konuştu.


Yücel, yeni otobüslerin bir tanesine engelli asansörü monte edildiğini belirterek, otobüslerin alınmasında Gümüşhane Üniversitesinin kurulmasının da payı olduğunu söyledi

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?