6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Bilardoda 2.etap Serdar Gümüş'ün

Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonası 2. Etap karşılaşmaları dün yapılan final müsabakasıyla sona erdi.


Geçen perşembe günü Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu'nda başlayan ve 14 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği ve bilardonun en zor dallarından biri kabul edilen artistik bilardo şampiyonasında birinciliği 2007 yılı Avrupa şampiyonu, 2008 yılı dünya üçüncüsü olan Serdar Gümüş elde etti.


2008 yılında Dünya Şampiyonu olan Hacı Arap Yaman'ın gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle yarı final müsabakasında maçı bırakmasının ardından final karşılaşması Almanya şampiyonu ve Türkiye şampiyonası 1. etap birincisi Barış Çin ile Serdar Gümüş arasında yapıldı.

Zorlu geçen karşılaşmanın ardından Dünya Üçüncüsü Serdar Gümüş, Almanya Şampiyonu Barış Çin'i 3-1 mağlup etti.
Dört günlük müsabakaların ardından Hacı Arap Yaman üçüncü, Barış Çin ikinci, Serdar Gümüş birinci oldu. 2. etabı Gümüşhane'de yapılan şampiyonanın final müsabakaları 25-28 Aralık tarihlerinde İzmir'de yapılacak.


Müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Enver Salihoğlu ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Karagöllü tarafından verildi. Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada müsabakalarda dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu sporcuların birbirinden zor ve zarif hareketleri Gümüşhaneli izleyicilere göstermiş olmalarından dolayı teşekkür ederek, bundan sonra bu tip faaliyetlerin Gümüşhane'de daha sık gerçekleştirilmesini diledi.


Federasyon Başkanı Karagöllü ise, üç tane bilardo masasını Gümüşhane'ye kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek tüm yetkililere şampiyona boyunca kendilerine göstermiş oldukları ilgi için teşekkür etti.
Ödül töreninin ardından Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'na, şampiyona birincisi ve dünya üçüncüsü Serdar Gümüş tarafından bilardo hakkında temel bilgiler ve ıstaka tutulması hakkında bilgi verildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?