6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Bin Eller Projesi başladı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından yürütülen “Bilen Eller” Projesinin açılışı Tekke Beldesi İlk öğretim okulunda yapıldı. 

Açılışa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu,Vali Yardımcısı Soner Şenel, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın,Tarım İl Müdürü Hasan Irkın,Tekke Belediye başkanı Rahmi Ertürk ve kursiyer bayanlar katıldı. 

Kırsaldaki kadınların eğitimine yönelik, TR 90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan projede Merkez ilçeye Bağlı; Arzular, Tekke, Beldeleri,Torul İlçesine bağlı; Altınpınar Beldesi, Aksüt, İnkılap, ve Yıldız köyleri, Kürtün ilçesine bağlı; Demirciler, Günyüzü, Üçtaş, Gürgenli köylerindeki bayanlara anne-çocuk sağlığı, tarımsal ürünler gibi konularda 10 günlük sürelerde eğitim verilecek. Gümüşhane Valiliğinin ortaklığıyla hazırlanan projeyi Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane şubesi yürütecek. 

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane şube başkanı Aynur Çubukçu proje ile ilgili yaptığı konuşmada; TR 90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı kapsamında kabul edilen 68 bin euroluk projenin yüzde 10’luk eş finansmanı Gümüşhane Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını ve projenin hazırlanmasında her türlü yardımı yapan Vali Enver Salihoğlu ve Valilik Proje Koordinasyon Birimi ile proje iştirakçileri olan İl Tarım Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür etti. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da “Dünyamızda günlük hayatın çok önemli bir parçası olan, bireylere kendi varlığı ile değer kazandıran bilgi, teknolojik gelişmelere paralel olarak toplumları ve ülkeleri de varlığından söz eder hale getirmiştir. "dedi. Vali Salihoğlu, eğitimin gün geçtikçe önemini daha çok hissettirdiğini ve her konuda bireylerin kendini yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Bu yıl AB Hibe fonlarından yararlanılarak hazırlanan projelerin Gümüşhane’ye fayda sağlayacağını söyleyen Vali Salihoğlu, bu projelere duyarsız kalınmaması gerektiğine değindi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?