5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Bin öğrenciye diş fırçası ve macunu

Trabzon Diş Hekimleri Odası tarafından Gümüşhane'nin Merkez Yatılı İlköğretim Okulu ile Tekke Beldesi'nde bulunan Pansiyonlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. 

Gümüşhane'nin Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan YİBO'da yapılan ilk toplantıya katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, diş sağlığının önemini vurguladı. Vali Dalmaz, "Sivil toplum kuruluşu olarak Trabzon Diş Hekimleri Odası'nı, gösterdiği duyarlılıktan dolayı kutluyorum. Odamızla yaptığımız istişare sonucunda, öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu dağıtımı noktasından başlayarak diş sağlığını öne alacak faaliyetler yürütülmesi konusunda görüş birliğine vardık. Çocuklarımıza diş sağlığının önemini en iyi şekilde anlatabilirsek, sağlıklı nesil yetiştirilmesi yönünde de önemli adımlar atmış oluruz. Bugün bu amaçla siz değerli yavrularımızla birlikte bir aradayız. Dişimizin sağlıklı kalması, ağrımaması için her gün yemeklerden sonra mutlaka dişlerimizi fırçalamalıyız. Yaz tatiline çıkarken sizlere diş konusunda verilen öğütleri mutlaka tutunuz. Kentinizde, köyünüzde de olsa dişlerinizi fırçalamayı unutmayınız. Anne ve babanıza da örnek olmalısınız" dedi. 

Ağız sağlığı konusunda önceliklerinin okullar olduğunu ifade eden Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Adnan Günnar ise "Öğrencilere, çocukluk döneminden ergenlik dönemine kadar olan oluşum yılları boyunca ulaşılabilir. Bu dönem kişinin hayatında bulunan önemli dönemlerden biridir ve bu dönem içerisinde ömür boyu sürecek molan ağız sağlığına ilişkin davranışların karakteristik özellikleri geliştirilebilir. Okullar, ağız sağlığının desteklenmesi açısından önemli ortamlardır. Bu amaçla bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi vermeyi amaçladık. Hedefimiz odamıza bağlı altı ilde binlerce öğrenciye ve öğretmene ulaşmaktır" diye konuştu. 

Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Dağıtıma Vali Veysel Dalmaz ile Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Adnan Günnar ile yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 16:09:35
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 16:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?