7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Boks parlayan bir spor oldu

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri Boks Antrenörlüğü yapan ve yetiştirdiği sporcularla Türkiye’de Milli Takım Antrenörleri tarafından takdirle karşılanan Şahin Özdamar (35), imkansızlıklara rağmen yine Türkiye genelinde dereceye girecek sporcular yetiştirmeye devam ediyor. 

Boks sporunun yatağı kabul edilen Trabzon ve Bayburt illeri arasında Gümüşhane’nin de bu sporda kendini ispatlaması için kendini öğrencilerine adayan Özdamar, yetkililerin ve vatandaşların ilgisizliğinden yakınıyor. 

Antrenör Şahin Özdamar, şöyle dedi: “Türkiye genelinde bölgemiz boks sporunun yatağı olarak kabul edilir. Şimdiye kadar maçlara kendi imkanlarımızla gitmek zorunda kalıyoruz, ama bu da yeterli olmuyor. Başka bir ilde müsabakalara katıldığımızda sporcularımıza sadece bir öğün yemek vermek zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. Buna rağmen sporcularımız ringe çıktığı anda büyük başarılar sağlıyorlar. Yetkililerin de Gümüşhane’nin adını Türkiye ve dünyada duyurmak için imkansızlıklar içinde çalışan bu sporculara gereken desteği vermeleri gerekiyor.”
Haftada 5 gün eğitim verdiğini belirten Özdamar, şunları belirtti: “Gümüşhane’de haftada 5 gün 18:00-20:00 saatleri arası gençlere boks eğitimi veriyorum. Boksörün başarılı olması sadece antrenörünün elinde olan bir şey değil, ailenin de bu başarıda büyük katkısı var.”

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 17:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?