7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Boks şampiyonası devam ediyor

Minikler Ferdi Boks Şampiyonası, Gümüşhane'de devam ediyor. 

Aydın Doğan Spor Salonu'nda 3 günde 319 müsabaka yapıldı. Toplam 694 müsabakanın yapılacağı şampiyona, önümüzdeki pazartesi günü yapılacak yarı final ve salı günü yapılacak olan final müsabakalarının ardından sona erecek. Şampiyonanın en iddialı takımlarından birisi olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcuları, hedeflerinin Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylediler. 

Fenerbahçe Minik Boks takımı antrenörü Mustafa Genç, Türkiye Şampiyonası'na kulüp olarak 18 sporcuyla katıldıklarını ve çok iyi hazırlandıklarını belirterek, 53 ilden 736 sporcunun katıldığı şampiyonun en iddialı takımı olduklarını söyledi. Genç, "Şampiyonanın en iddialı ekibi biziz. Çünkü bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yılında başlattığı altyapıdan sporcu yetiştirme çalışmalarının meyvesini burada görüyoruz. Şu anda bütün sıkletlerde iddiamız devam ediyor. 

Sporcularımız firesiz yoluna devam ediyorlar. Şampiyonluk yolunda iddialıyız. Sporcularımız çok iyi çalıştılar, hepsine güveniyoruz. Sporcularımızın bu başarısı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece futboldan ibaret olmadığının, amatör spor dallarında da dünyanın en iyi kulüplerinden birisi olduğunun en iyi göstergesidir" dedi. 

Müsabakada 38,5 kiloda mücadele eden Sedat Ovat ve 46 kiloda mücadele eden kuzeni Nurettin Ovat, bugün rakiplerini ikinci rauntta eleyerek başarılarıyla göz doldurdu. Geçtiğimiz yıl yapılan müsabakalarda ikisi de Türkiye üçüncüsü olan Ovat kuzenler, hedeflerinin Gümüşhane'de yapılan Türkiye Şampiyonluğu müsabakalarında birinci olarak önümüzdeki ay yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?