7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Bölünmüş yol çalışmaları başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile geçtiğimiz hafta yayınlanan “Bölünmüş Yolların Yapımı” genelgesinin ardından Gümüşhane Valiliğince harekete geçilerek Karayolları, Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresinin imkanları ile Pöske Dağında çalışmalara başlandı. 

Konuyla ilgili olarak Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane-Erzincan il sınırında bulunan Ahmediye Bakımevi’nde Karayolları 16.Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı yaptı. Karayolları 16. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Demirtaş, Vali Yardımcısı Soner Şenel, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve Karayolları 164. Şube Şefi Hüsamettin Özendi’nin de hazır bulunduğu toplantıda Gümüşhane-Erzincan sınırından Kelkit’e kadar olan 40 kilometrelik mesafede yol genişletme ve standart yükseltme çalışmalarının yapılmasına karar verildi. 

Toplantıda karayolları 16. Bölge Müdürü Mehmet Karaman yol yapım çalışmaları için bölge müdürlüğünde bulunan 2 dozer, 1 greyder, 1 yükleyici ve 2 kamyonun bölgeye gönderileceğini, il özel idaresi ve DSİ’nin araç, gereç ve personel desteği ile çalışmalara başlanacağını söyledi. 

Vali Salihoğlu, burada yaptığı açıklamada çalışmaların 14 Nisan tarihi itibarı ile başlayacağını, o güne kadar gerekli altyapının hazırlanarak araçların ve personelin şantiyelere yerleştirileceğini söyledi.
İş sezonu sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışma ile Erzincan-Gümüşhane sınırında bulunan Pöske Dağı’ndaki 2 şeritli yol 3 şeride çıkarılacak, ayrıca tırmanma şeridi de yapılarak yolun bazı kesimlerinin genişliği 14 metreye çıkarılacak.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 17:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?