3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Bu çağrıya kulak verin

Gümüşhane Vali Veysel Dalmaz, çevre temizliği konusunda vatandaşları uyararak, "Çevreyi kirletmeyelim, koruyalım ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakalım" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 1 Temmuz tarihinde başlayan ve yaklaşık iki ay sürecek yayla şenliklerine katılacak binlerce insanın dikkat etmesi gereken en önemli hususun çevreyi kirletmemek olduğunu belirtti. Vali Dalmaz, "Bu dünya bize atalarımızdan emanet edildi. Emanete hainlik etmek bizim özelliğimizde yoktur. Aldığımız emaneti geleceğimiz olan çocuklara en iyi şekilde devretmek ve korumak zorundayız" dedi.

Gümüşhane'nin doğal bir tabiat parkı olduğunu söyleyen Vali Veysel Dalmaz, "İlin valisi olarak çevremizin kirletilmemesini istiyorum. Gerek yayla şenliklerine katılacak, gerekse kentlerin gürültülü yaşamından ayrılarak ilimize gelen vatandaşlarımın çöplerini çevreye atmamalarını istiyorum. Yaşadığımız çevre sadece bu yaza ait değildir. Bu yaylalarda çocuklarımız da dinlenecek, gezecek. Dinlenmek, şehrin stresli havasından kurtulmak için ilimize gelen herkese çağrı yapıyor ve 'Yanınızda mutlaka çöp poşetleri bulundurun ve çöplerinizi bu çöplere koyarak belediyelerimizin koyduğu çöp bidonlarınıza atınız" diye konuştu.

Çevrenin kirletilmemesi için her türlü önlemlerin alındığını söyleyen Gümüşhane Valisi Dalmaz, "Kirleterek geleceğin çiçeklerini şimdiden yok etmeyelim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:01:39
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 10:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?