7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Bu çay ocağında açık çay yasak

Servet Eroğlu isimli çaycı Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde 20 yıldır işlettiği çay ocağında, açık çay isteyen müşterilerine çay vermiyor.


Çay ocağında en kaliteli çayı hazırladığını söyleyen Servet Eroğlu(53), kendisinden açık çay isteyen müşterilere 20 yıldır, "Açık çay bende yok. Taze çayın açığı olmaz, yapmıyorum. Kafamı kesseniz açık çay vermem" diyor.


Dükkanının tabelasına bile, "Açık çay yok" diye yazan Eroğlu, açık çay yapamamasının nedenini ise, "Ahlakım bu, yapamıyorum. 20 yıldır hiç kimseye açık çay vermedim. Verdiysem de binde bir olmuştur. O da ellerim titreye titreye verdim. Çayın iyisini kullanıyorum o nedenle açık çay vermiyorum. İçersen de o içmesen de o. Dövsen bile açık çay vermem" şeklinde anlattı.


Zigana Köyü Muhtarı Hamza Eroğlu(59) ise köyde 2 tane çay ocağı olduğunu ama şu anda sadece Servet Eroğlu'ya ait çay ocağının açık olduğunu belirterek, başından geçen bir hikayeyi şöyle aktardı:
"Dönemin Valisi Veysel Dalmaz, Limni Gölü'nü ziyaret etmek için köye geldiğinde buraya uğradı. Oturdu çay istedi Servet'ten. Vali bey o zaman huyunu bilmiyordu. Benim çayım açık olsun, diye seslendi. Servet de Vali beyi tanımadığı için dedi ki, 'Bende açık çay yok.' Vali bey bu lafı duyunca önce biraz duraksadı. Sonra Servet'in ahlakının bu olduğunu öğrenince artık her gelmesinde inadına, 'Bana açık çay ver' derdi."

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?