6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Bu okul sizin projesi'

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun başlattığı “Bu Okul Sizin” projesi kapsamında Tarım İl Müdürlüğü Kelkit’in Söğütlü beldesinde bulunan İlköğretim okulunu sahiplendi.


Geçtiğimiz günlerde beraberinde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü İbrahim Murathan ve İlçe Tarım Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu ile okulu ziyaret eden Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, öğretmen ve öğrencilerle görüştü.
Projenin amacının maddi boyutta yardım etme olabildiği gibi manevi olarak ta “Bu Okul Bizim” diyerek okulu sahiplenme, ziyaret etme ve kurum imkanları ile okula yardım etme şeklinde olacağını söyleyen Tarım İl Müdürü Irkın, “Yapılan ilk ziyarette okul yetkilileri ile okulun imkanlar çerçevesinde ağaçlandırılması, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması, tarımsal üretim ile ilgili ihtiyaç duyulan her konuda kurs eğitimleri konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.

Bu çalışmalar için bakanlığımızın 2007 yılında uygulamaya koyduğu TAR-GEL programından bir Veteriner Hekim arkadaşımız beldede hizmet veriyor. Bu arkadaşımız görev verildiği her an mesai içi ve dışında, haftanın 7 günü öğrenci ve öğretmenlere tarımsal konularda eğitim ve uygulama yaptırabilecek.” dedi.
Toplantının sonunda öğrencilerle kısa bir süre sohbet eden Irkın ve beraberindekiler, öğrencilere bilinçli bir tüketici nasıl olmalı? sağlıklı ürün tüketiminin önemi, alınan ürünlerde son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gibi konularda öğrencilere kısa bilgiler verdiler.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:59:51
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 19:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?