7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Cami yok minare ve imam var

Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Yuvacık köyünde cami olmamasına rağmen minarenin ve imamın bulunması dikkat çekiyor.

Köy muhtarı Mehmet Seven, köylerinde cami olmadığından namazlarını köy odasında kıldıklarını belirterek, cami yapılması için hayırseverlerin katkılarını beklediklerini söyledi. Muhtar Seven, "Köyümüzün minaresi ve hocası var ama camisi yok. İmkanlarımız el vermediği için cami yapamıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla köyümüze cami yaptırmak istiyoruz.

Malzeme olduğu taktirde tüm köy halkı cami inşaatında çalışmaya hazır. İnşallah hayırsever vatandaşlarımız köyümüze cami yapılması noktasında katkı koyar ve köyümüz camisine kavuşur. Camimiz olmadığından dolayı namazlarımızı köy odasında kılıyoruz. Gurbetçilerimiz yaz aylarında köye geldiğinde cemaatimiz odaya sığmıyor. Köyümüze cami yapılması noktasında herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

Köyde daha önce cami bulunduğunu belirten muhtar Seven, yeniden yapmak için camiyi yıktıklarını ancak maddi imkansızlıklardan yapamadıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CENK kılç IP: 85.110.35.xxx Tarih : 24.07.2007 23:02:42
ya bu ınsanları anlamakta gucluk cekıyom ıbadet ıcın camı gereklı deıl evdede kılınır o mınareyı yapan keske bır okul yapsaydı ama burası kose cok goremeyız