6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ibadethanelerin kurallara, ihtiyaçlara, bilim ve teknolojiye uygun olarak yapılması gerektiğini söyledi.


Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Camilerle ilgili sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Genç imam hatipler adına Bünyamin Kaban, emekli din görevlileri adına da Kazım Taş’ın yaptığı konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.


Kavşut, 1986 yılından beri Ekim ayının ilk haftası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yıl bayram tatili nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirterek, camilerin İslam’ın şiarı ve Müslümanlar için tapu senetleri mesabesinde ve ulvi makamlara açılan birer pencere hükmünde olduklarını söyledi. Gümüşhane’de 447’si kadrolu, 62’si kadrosuz olmak üzere toplam 509 caminin bulunduğunu söyleyen Kavşut, 24 Kur’an kursunun da açık halde olduğunu ifade etti.


Gümüşhane Valisi Salihoğlu ise yaptığı konuşmada, hayırseverleri yaptıkları hayrın bir maksada yönelik olması yönünde anlayışa davet ederek, “Küçücük, nüfusu 3-5 olan köylerde 500 kişilik camiler yapılıyor. Bu israftan başka bir şey değildir. İmar kanununa göre bir yere ibadethanenin yapılması için müftülüğün teklifi üzerine valilik veya kaymakamlıklardan izin alınması gerekiyor. Yeni ceza kanunumuzda ruhsatsız bina yapmak suç olduğuna göre camilerde de bunun içindedir. Bu nedenle ibadethanelerimizi de kurallara uyarak, ihtiyaçlara uyarak, bilim ve teknolojiye uyarak yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.


Törende yapılan konuşmaların ardından, hutbe, şiir ve makale yarışmalarında dereceye girenlere ve emekli olan personele ödülleri verildi.
İlahi grubunun okuduğu ilahilerin ardından din görevlileri ve vatandaşlar Türk Kızılayı tarafından Kültür Merkezi girişine kurulan stantta kan verdiler.


Öte yandan Cuma günü Atatürk Kültür Merkezinde, Müftlük Saymanı İbrahim Okur’un yazıp yönettiği ve oyuncularının tamamının imamlardan oluştuğu “Bir köy imamının çilesi” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.


Törene Vali Enver Salihoğlu, İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, kamu kurum müdürleri, CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?