7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Can güvenliği var mı?

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Vatandaşın can güvenliği önceliğimizdir” diyerek 20 ailenin kaldığı Aydınlar apartmanını heyelan, taş ve kaya düşme tehlikesinden kurtarmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Canlı, “Son iki günde yağışla birlikte Hasanbey Mahallesi Daltaban Semtimiz Aydınlar apartmanının bulunduğu bölgede toprak kayması ve bununla birlikte kaya ve taş düşmesi sonucu kazan dairesi tahrip olmuştur. Olay bize intikal ettiğinde ekiplerimizle birlikte gerekli önlemi aldık. İlk etapta kayan malzemeyi bina tarafına yığarak yeniden gelebilecek taş ve kayaların binayı tahrip etmesini engelledik. Gelen kayaların binaya vurması hiç kuşkusuz binada oturanlara korkulu anlar yaşatıyor. Gelen malzemeyi bina tarafına yığarak arka kısımda boşluk oluşturduk” dedi. 

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile görüşerek inceleme yapılması için teknik eleman istediğini belirten canlı şunları söyledi:“Vatandaşın güvenliği önceliğimizdir. Bu nedenle teknik elemanlar istedim. İnceleme sonucunda çok büyük bir kayma söz konusu değil. Teknik elemanların bana verdikleri bilgi bu. Karayolları ile de bir görüşme yaptım. Bölgeyi tel kafese alarak taş ve kaya düşmesini önleme teklifinde bulundum. Karayolları yetkilileri, bölgenin karayollarını ilgilendirmediği için bu önerime sıcak bakmadı. Ancak, aynı bölge bitişiğinde tel kafese alma çalışmaları yaptıklarını, tehlike arz eden bölge için kendilerinden proje yapma önerim oldu. Yapılacak bu projeyi Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne göndererek kaynak talebim olacak.” 

Başkan Canlı, bölgede 35 yıl önce karayolu kenarının boşaltılarak 20 ailenin kalabileceği dört katlı apartman yapıldığını hatırlatarak “Apartmanın arkasına herhangi bir istinat duvarı yapılmamış. Geçen süreç içerisinde ve son günlerde aşırı yağışlarla birlikte taş ve kaya düşme durumu ile karşı karşıya kaldık. Belirttiğim gibi vatandaşın can güvenliği önceliğimizdir” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 12:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?