7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Çanakkale şehitleri için tören

Çanakkale Zaferi Gümüşhane’de düzenlenen törenle kutlandı.


İlk program sabah saat 09.30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Buradaki törende Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Zafer Atlı, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri Atatürk anıtına çelenk koydu. Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mesut Kandemir törende yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini anlattı.


Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü sebebiyle Gümüşhane Lisesi tarafından hazırlanan “Şehitler Günü Anma Programı” Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Zafer Atlı burada yaptığı konuşmada “Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini bu mübarek topraklara koydukları gündür. Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bu millet öyle bir millettir ki vatan, millet ve bayrak değerleri uğrunda gerekirse şehit olmak üzere nice Zekeriya Onbaşıları, Yahya Çavuşları bağrından çıkaracaktır. Şehitlerimizin manevi varlığından güç alan ve dünya var oldukça bu idealleri kendisine görev edinmiş olan bizler dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu ve takipçisi olarak vatanın ve ulusun birlik ve bütünlüğünü korumak ve kollamak, iç ve dış tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlamak maksadıyla her şart altında üzerimize düşecek görevleri yapmaya hazırız” dedi.


Yarbay Atlı konuşmasının son bölümünde “Gümüşhane ili mülki sınırları içerisinde yapılan terörle mücadele ile emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesinde bugüne kadar 2 astsubay, 1 uzman çavuş, 12 er olmak üzere toplam 15 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ile 1 Emniyet Mensubu şehit olmuştur. Ayrıca Gümüşhane ili nüfusuna kayıtlı olup yurtiçinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarda emniyet ve asayiş hizmetlerinde 4 subay, 2 astsubay, 2 uzman çavuş ile 37 erbaş ve er olmak üzere toplam 45 Türk Silah Kuvvetleri mensubu, ayrıca 3 komiser, 9 polis memuru olmak üzere 12 emniyet mensubu şehit olmuştur. Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda minnet, saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz”diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensubu şehitleri hakkında fotoğraflı bilgilerin yer aldığı sunu Vali Salihoğlu başta olmak üzere birçok kişinin gözlerinin dolmasına neden oldu.


Yarbay Atlı’nın konuşmasının ardından Gümüşhane Lisesi öğrencileri tarafından “Harmanyeri 1915” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?